Κέικ με σπιτική μαρμελάδα και σαντιγί

Υλικά

1 βάζο μαρμελάδα δαμάσκηνο
για το παντεσπανι
4 αυγά,
12 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
12 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
4 κουταλιές της σούπας λάδι

Για την σαντιγί

330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Τρόπος παρασκευής

Για το παντεσπανι
Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη (με μίξερ) και μετά προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών , λάδι, αλεύρι, βανίλια, μπέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
Αφού ψηθούν τα παντεσπανια τα κόβω με ένα κοφτερό μαχαίρι
Παίρνω 4 ορθογώνια ανάμεσα σε αυτά βάζω σπιτική μαρμελάδα από δαμάσκηνα και σαντιγί

Για την σαντιγι
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη, και το εκχύλισμα βανίλιας.
Μπορούμε να βάλουμε και τον κάδο του μίξερ στο ψυγείο ώστε να είναι και αυτός παγωμένος.
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αρχίσει το σύρμα να αφήνει γραμμές πάνω στην χτυπημένη κρέμα και έχει πάρει υφή γιαουρτιού.
Στη συνέχεια, σταματάμε το μίξερ και αφαιρούμε τον κάδο.
Αν θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε αμέσως, τη χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα με ένα σύρμα χειρός ώστε να γίνει πιο σφιχτή.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤο καλύτερο κέικ σοκολάτας στον κόσμο
Επόμενο άρθροΤσουρεκάκια τυριού