Αφράτη Σπιτική Πουτίγκα Κακάου

ΥΛΙΚΑ :

1 λίτρο γάλα
2 αυγά
3 κουταλιές αλεύρι
9-10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Τοποθετήστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τα αυγά σε μια κατσαρόλα και 500 ml γάλακτος και ανακατέψτε καλά για 1-2 λεπτά με ένα μίξερ.
Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα και αρχίστε να ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά συνεχώς.
Όταν ζεσταθεί το μείγμα, προσθέστε το βούτυρο. Το βούτυρο χρησιμεύει για να κάνει την πουτίγκα λαμπερή στην κορυφή και για να δώσει επιπλέον γεύση.
Όταν το μείγμα πήξει, το κατεβάζετε από τη φωτιά και το ρίχνετε σε μπολάκια σερβιρίσματος.
Προτείνω να δοκιμάσετε πριν κλείσετε τη φωτιά και να ελέγξετε την ποσότητα ζάχαρης ανάλογα με το γούστο σας.
Αφού κρυώσουν, τα καλύπτετε και τα βάζετε στο ψυγείο για μια – δυο ώρες πριν τα σερβίρετε.
Μπορείτε να τα αφήσετε σκέτα ή να τα γαρνίρετε με ψιλοκομμένα καρύδια, αλεσμένο φιστίκι ή ότι άλλο θέλετε!!

ΠΗΓΗ: turkishyummies.com

 

Προηγούμενο άρθροΖουμερό Κέικ Μπανάνας με μαρμελάδα
Επόμενο άρθροΜπριζόλα στο τηγάνι με πιπεριές και κρεμμύδια