Κέικ με ταχίνι και κρέμα

Αυτές οι παστες ήταν από τα πρώτα πράγματα που έκανα όταν άρχισα να φτιάχνω συνταγές.
Γίνονται πολύ νόστιμα, εύκολα και γρήγορα! Ιδανικό για τις πολυάσχολες εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας!

Υλικά

Για το κέικ:
100 γρ ταχίνι με καρύδι και λιναρόσπορο
60 γρ αλεύρι καρύδας
80 g ζαχαρη ή στεβια
1 κουτ μπέικιν πάουντερ
4 κρόκοι αυγών
100 γρ κρέμα γάλακτος
1 κουτ βανίλια
4 ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα

Κρέμα:
150 γραμμάρια μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
150 γρ κρέμα γάλακτος
1/2 κουτ βανίλια
30 g ζαχαρη

Παρασκευή:

Όλα χτυπιούνται με μίξερ χωρίς τα ασπραδια. Τέλος προσθέτουμε τα χτυπημένα ασπράδια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα με το χέρι. Αδειάζουμε σε ταψί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου. Προσοχή όμως, ο φούρνος μου είναι γκαζιού.

Κρέμα:
Χτυπάμε όλα τα υλικα της κρέμας σε ένα μιξερ με το σύρμα.
Αφού κρυώσει το κεικ, απλώνουμε κρέμα και πασπαλίζουμε με καρύδια.

Υ.Γ Μπορείτε να ψήσετε το μείγμα σε μια μικρή φόρμα για κέικ και να το κάνετε ένα συνηθισμένο κέικ.
Ρίξτε από πάνω λιωμένη φυσική σοκολάτα! και άλλες πολλές ιδέες!
Χρησιμοποίησα ένα ταψί διαστάσεων 21 επί 24 εκ.

Καλή Απολαυση!

Προηγούμενο άρθροΗ διάσημη πάστα Boema
Επόμενο άρθροΈχετε φάει ποτέ ρολό ζαμπόν και τυριού σαν αυτό;