Κέικ με τσουρέκι και σπιτική κρέμα

Αν σας περίσσεψε το πασχαλινό κέικ, φτιάξτε αυτό το κέικ, είναι πολύ νόστιμο και εύκολο στην παρασκευή του! Απαραίτητα προϊόντα για φόρμα διαστάσεων 25 εκ.

Υλικά

4 τεμ. αυγά (μέγεθος Μ)
1 λίτρο φρέσκο ​​γάλα
100 γρ αλεύρι
100 γρ ζάχαρη
100 γρ λευκή σοκολάτα
4 g ζάχαρη βανίλιας (1 κουταλάκι του γλυκού)
50 γρ βούτυρο
Τσουρέκι
αλεσμένοι ξηροί καρποί για διακόσμηση

Εκτέλεση:

Κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες πάχους περίπου 1 εκ. Αραδιάζουμε τη μία σειρά στο ταψί προσπαθώντας να τακτοποιήσουμε σφιχτά.
Χτυπάμε τα αυγά (με σύρμα), προσθέτουμε το αλεύρι και περίπου 200 ml. φρέσκου γάλακτος.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και ζεσταίνουμε. Το γάλα δεν πρέπει να βράσει.
Σουρώνουμε το μείγμα με τα αυγά (για να γίνει λεία η κρέμα) και ρίχνουμε μέσα το γάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Η φωτιά πρέπει να είναι μέτρια.
Μόλις πήξει προσθέτουμε τη σοκολάτα, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και τέλος προσθέτουμε το βούτυρο.
Περιχύνουμε το τσουρέκι με τη μισή κρέμα, από πάνω πάλι τσουρέκι και μετά κρέμα. Περιμένουμε να κρυώσει ελαφρώς και πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς. Στη συνέχεια, αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να κρυώσει τελείως και βάλτε το στο ψυγείο για μια νύχτα.
Την επόμενη μέρα κόψτε το και φάτε με ευχαρίστηση!

Καλή όρεξη!
Tip: Αν θέλετε να κάνετε το κέικ πιο ζουμερό, μπορείτε να σιροπιάστε το τσουρέκι (με σιρόπι ζάχαρης ή χυμό κομπόστας).

Προηγούμενο άρθροΜυζηθρόπιτες με μέλι
Επόμενο άρθροΚέικ Σοκολάτας με Κεράσια…ένας συνδυασμός γεύσεων που πάντα κερδίζει.