Οι μπαμπάδες με ρούμι είναι ένα κλασικό, σιροπιαστό γλυκό που μας ταξιδεύει σε γεύσεις παιδικών χρόνων. Η αφράτη ζύμη τους, το άρωμα του ρούμι και το γλυκό σιρόπι δημιουργούν έναν μοναδικό συνδυασμό που σίγουρα θα λατρέψεις.
Υλικά
5 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1,5 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
¼ φλιτζάνι ρούμι
2 βανίλιες
2 φακελλάκια baking powder
ελαιόλαδο
Για την κρέμα
1 κουτί Garni ή ένα φακελάκι Morfat με λίγο άχνη ζάχαρη
Για το σιρόπι
4 φλιτζάνια νερό
4 φλιτζάνια ζάχαρη
Για το φινίρισμα
λίγο τριμμενο αμύγδαλο
Τρόπος παρασκευής
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε στον κάδο το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και ρίχνουμε το ρούμι χτυπώντας μέχρι να έχουμε μια πολύ εύπλαστη ζύμη.
Λαδώνουμε τα φορμάκια και τα γεμίζουμε κατά τα ¾.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα ξεφορμάρουμε και τα κόβουμε στη μέση.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Χρησιμοποιώντας τρυπητή κουτάλα βουτάμε τους μπαμπάδες για δευτερόλεπτα στο ζεστό σιρόπι και τους αραδιάζουμε σε δίσκο.
Αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε τους μπαμπάδες στη μέση αλλα όχι εντελώς.
Ετοιμάζουμε την κρέμα χτυπώντας το γκαρνί με το γάλα ή το μορφατ με την άχνη ζάχαρη σύμφωνα με τις οδηγίες.
Γεμίζουμε τη βάση του μπαμπά με την κρέμα χρησιμοποιώντας κορνέ για να δώσουμε ωραιότερο σχήμα.
Κλείνουμε τους μπαμπάδες και επάνω πασπαλίζουμε με λιγο αμύγδαλο τριμμένο.