Κέικ με τυρί και βερίκοκα

…Δεν υπάρχει τέτοια λιχουδιά!

Είχα ένα κεσεδακι τυρί κοτατζ και μερικά βερίκοκα που έπρεπε να τα χρησιμοποιήσω! Και έτσι γεννήθηκε η ιδέα για το κεικ αυτό, το οποίο αποδείχθηκε υπέροχο.
Φυσικά δεν έχω ανακαλύψει την φωτιά, όλοι φτιάχνουν κέικ με βερίκοκο, ειδικά τώρα που είναι στην εποχή τους. Επίσης, χρησιμοποιώ συχνά τυρί στα επιδόρπια μου.

Υλικά:

✔️1 φλιτζάνι τσαγιού τυρί κοτατζ Dirollo ή γιαούρτι
✔️1 κουπα ζάχαρη
✔️2 αυγά
✔️60 γρ βούτυρο μαλακό
✔️1 μπέικιν πάουντερ
✔️1 ζάχαρη βανίλια
✔️ 1,5 κουπες  αλεύρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζω τα υλικά, το τυρι, τη ζάχαρη, τα αυγά, το μαλακό βούτυρο και τη βανίλια. Με το μπλέντερ χτυπάω το μείγμα να γίνει αφράτη κρέμα.
Στη συνέχεια πρόσθεσα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακάτεψα με ένα κουτάλι. Η ζύμη που προκύπτει είναι πηχτή.

Άλειψα ένα ταψί διαμέτρου 26 εκ. με μαλακό βούτυρο και έριξα το μείγμα. Ισοπέδωσα με ένα κουτάλι. Από πάνω τακτοποίησα κομμάτια βερίκοκα, μερικά μισά και πιο λεπτές φέτες.
Πασπαλισα με καστανη ζαχαρη! Έψησα στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθει καλά. Περίπου 25 λεπτά Εξαρτάται από τον φούρνο. Παρακολουθώ! Προτιμώ μια καλοψημένη κρούστα.

Αφησα να κρυώσει και πασπάλισα πολύ ελαφρά με ζάχαρη άχνη. Μπορείτε και χωρίς αυτήν.
Απίστευτα νόστιμο, με λεπτή υφή, τέλεια αντίθεση γεύση, βουτυρώδη γλυκύτητα της ζύμης και ελαφριά υπόξινη γευση από τα βερίκοκα!

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠίτες στο τηγάνι με κεφίρ
Επόμενο άρθροΚέικ με κρέμα γιαουρτιού και κακάο.