Κέικ με τυρί κρέμα

Το κέικ είναι απίστευτα νόστιμο. Παρασκευάζεται χωρίς ψήσιμο.Τα υλικά για το κέικ τηγανίζονται σε τηγάνι. Οι στρώσεις από θρυμματισμένα τηγανητά ψίχουλα εναλλάσσονται με το πιο λεπτό και μέτρια γλυκό τυρί κρέμα.

Υλικά για φόρμα με διάμετρο 20 cm.

Για κέικ:
Αλεύρι – 350 g, μια πρέζα αλάτι
Ζάχαρη – 100 g
Μαργαρίνη 80% λιπαρά ή ver. βούτυρο – 200 g

Για την κρέμα:
Ανθότυρο φρεσκο – 500 g
Ζάχαρη άχνη – 100-120 g (ή για γεύση)
Ζάχαρη βανίλιας – 10 g
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Βούτυρο – 150-170 g

Παρασκευή:

Προσθέστε τη ζάχαρη, το αλάτι στο αλεύρι και ανακατέψτε. Προσθέστε μαργαρίνη ή βούτυρο (είναι δυνατό σε θερμοκρασία
δωματίου) και τρίψτε σε ψίχουλα. Ζεσταίνουμε το τηγάνι και τηγανίζουμε τα ψίχουλα χωρίς λάδι μέχρι να ροδίσουν,
ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήστε το να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε την κρέμα:
Χτυπάμε το τυρί με ένα μπλέντερ σε κατάσταση σαν πάστα. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάμε το βούτυρο (πρέπει να είναι
σε θερμοκρασία δωματίου), τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέστε το τυρί στο βούτυρο σε τρία βήματα.
Ανακατέψτε τη μάζα. Η κρέμα είναι έτοιμη.

Συναρμολογούμε την τούρτα:
Στρώνουμε με μεμβράνη ένα τσέρκι(δαχτυλίδι) ζαχαροπλαστικής ή ένα ταψί.  Χωρίζουμε την ψίχα σε 4 μέρη και την κρέμα σε 3 μέρη. Ρίχνουμε ένα μέρος από τα ψίχουλα στο δαχτυλίδι και το ισιωνουμε (μπορείτε να το χτυπήσετε λίγο με ένα κουτάλι). Απλώνουμε την κρέμα και την ισιωνουμε. Έτσι εναλλάσσουμε την ψίχα με την κρέμα. Βάλτε το κέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες (κατά προτίμηση όλη τη νύχτα)

Καλή απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Erika Oszuszki

Προηγούμενο άρθροPanCakes με πατάτες και κρεμμύδια…καλύτερο και από κρέας
Επόμενο άρθροΚουλούρια λεμονιού μαλακά εσωτερικά και τραγανά εξωτερικά 😋