Red Velvet τούρτα

Εκφράστε την αγάπη σας για τους αγαπημένους σας φτιάχνοντας μια υπέροχη τούρτα.
Σε αυτό το κέικ είναι δύσκολο να αντισταθείς, και απλά δεν μπορεί να μην το ερωτευθεις  με το κόκκινο βελούδο και το τυρί κρέμα!

Υλικά 🛒

Κέικ
3/4 Φλιτζάνι Φυτικό Έλαιο
110g ανάλατο βούτυρο
1 3/4 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
2 Μεγάλα Αυγά
1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα (Δείτε σημείωση για υποκατάστατο)
2 κουταλάκια του γλυκού Essence βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
2 κουταλιές της σούπας κόκκινο χρώμα τροφίμων
2 1/2 φλιτζάνια απλό αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 Κγ Αλάτι

Κρέμα τυρί
350g Τυρί κρέμα Philadelphia, θερμοκρασία δωματίου
250g ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
650g Ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
2 κουταλάκια του γλυκού Essence βανίλιας
Πρέζα αλάτι

Μέθοδος:

κέικ –
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
Αλείφουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μια φόρμα για κέικ 25εκ.
Κοσκινίζουμε και ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά μαζί, το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, τη σόδα και το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το λάδι, το βούτυρο και τη ζάχαρη για 2 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν καλά.
Χτυπάμε τα αυγά και μετά το βουτυρόγαλα, τη βανίλια και το ξύδι. Τέλος, ανακατεύουμε με το χρώμα των τροφίμων.
Προσθέστε τα μισά από τα ξηρά υλικά και ανακατέψτε να ενωθούν και μετά προσθέστε τα υπόλοιπα μισά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνουμε τη ζύμη στην έτοιμη φόρμα του κέικ και ψήνουμε για 50-60 λεπτά ή μέχρι να μπει ένα μαχαιρακι στη μέση και να βγαίνει καθαρό.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν καλύψει το γλασσο με το τυρί κρέμα. Μόλις κρυώσει το κέικ το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Έτσι θα έχετε μια επίπεδη επάνω επιφάνεια όταν καλύπτετε με γλασσο.

Γλασο τυρί κρέμα –

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά και να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το αλάτι και τη βανίλια, ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη σε 2 προσθήκες και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε μια επιπλέον πρέζα αλάτι εάν το γλάσο είναι πολύ γλυκό.
Καλύψτε το κέικ με γλάσο. Στο υπόλοιπο γλασο, προσθέστε μερικές σταγόνες κόκκινο χρώμα τροφίμων στο μπολ και ανακατέψτε μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό χρώμα. Ρίξτε με ένα κουτάλι σε μια σακούλα με διακοσμητική μύτη και περάστε το γύρω από την άκρη του κέικ.

Συναρμολόγηση και διακόσμηση τούρτας –
Καλύψτε το κέικ με γλάσο και βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά προτού συνεχίσετε με τη διακόσμηση γυρω γυρω και στο κεντρο.
Οποιοδήποτε κέικ δε το φατε πρέπει να καλυφθεί και μπορεί να αποθηκευτεί σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2 ημέρες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Υποκατάστατο για το βουτυρόγαλα
1 φλιτζάνι γάλα και μετά αφαιρέστε 1 κουταλιά της σούπας.
Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι και ανακατέψτε να ενωθούν.
Αφήστε το να καθίσει για 10 λεπτά πριν το χρησιμοποιήσετε.

Red Velvet

Η Συνταγή είναι απο το Lolly’s Kitchen

Προηγούμενο άρθροΓεμιστές ντομάτες και πιπεριές…με κιμά, ρύζι και φρέσκα μυρωδικά
Επόμενο άρθροΤα Κεμπάπ των Αδάνων…απλά λιώνουν στο στόμα