Κέικ Σοκολάτας με μαρμελάδα και αμύγδαλα

Το κέικ είναι εύκολο να γίνει, δεν χρειάζεται πολύ χρόνο, απλά πρέπει να προμηθευτείτε τα απαραίτητα προϊόντα:

Και έτσι χρειάζεστε:

Για το κεικ

3 αυγά
150 γρ βούτυρο
50 ml. γάλα
150 γρ ζάχαρη
125 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
160 γρ αλεύρι
50 γρ αλεύρι αμυγδάλου
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουπα μαρμελάδα βατόμουρο
½ ως 1 χούφτα μπαλάκια σοκολάτας
Αμύγδαλα φιλέ για πασπάλισμα.
Λευκή σοκολάτα για διακόσμηση

Για την κρέμα:
250 γρ μασκαρπόνε
2-3 γεμάτες κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
60-100 γραμμάρια Nutella / σε θερμοκρασία δωματίου από την προηγούμενη μέρα /,
εξαρτάται από το πόσο γλυκιά θέλετε να είναι η κρέμα
1/2 κουπα μαρμελάδα βατόμουρο.

Εκτέλεση

Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο με την ζάχαρη. Εάν η ζάχαρη σας έχει μεγαλύτερους κρυστάλλους, προτείνω να την αλέσετε για λίγο σε μπλεντερ. Μην χρησιμοποιείτε όμως άχνη ζάχαρη από το κατάστημα γιατί έχει άμυλο και σε αυτή την περίπτωση δεν το χρειαζόμαστε.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά μετά από κάθε ένα.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι και την ανακατεύουμε με το γάλα, τη ρίχνουμε προσεκτικά στην κρέμα βουτύρου, αλλά προσέχουμε να μην είναι ζεστή για να μην ρευστοποιηθεί το μείγμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με το αλεύρι αμυγδάλου. Προσθέστε σε δόσεις στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατέψτε με μια σπάτουλα ή στο χαμηλότερο επίπεδο του μίξερ.
Ρίχνουμε το μισό μείγμα σε μια φόρμα για κέικ με χαρτί στον πάτο και βουτυρωμένα τοιχώματα.

Αδειάζουμε την μαρμελάδα στη ζύμη και πασπαλίζουμε με μπαλάκια σοκολάτας.
Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα και ισιώνουμε προσεκτικά. Πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με φιλέ αμυγδάλου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, αλλά με προσοχή.

Για την κρέμα

Aνακατεύουμε καλά το μασκαρπόνε, το τυρί κρέμα, τη νουτέλα και τη μαρμελάδα
βατόμουρο. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα σε δόσεις και προσέχουμε να μην γίνει πολύ αραιή κρέμα. Μην το παρακάνετε με το ανακάτεμα, για να μην υγροποιηθεί το μασκαρπόνε.

Αφού κρυώσει το κεικ, τον κόβουμε με μια κλωστή και απλώνουμε προσεκτικά την κρέμα.

Αφού συναρμολογήσετε το κέικ, διακοσμήστε με όμορφες λωρίδες λευκής σοκολάτας.
Για να το κάνετε αυτό, λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι ή φούρνο μικροκυμάτων, αλλά σε χαμηλή θερμοκρασία και παρακολουθήστε την, είναι πολύ πιο ιδιότροπη από τη μαύρη.
Ανακατεύουμε μέχρι να είναι ρευστό και κρυώσει για λίγα λεπτά. Βάλτε τη σοκολάτα σε μια σακούλα ή πλαστική σακούλα, κόψτε τη μια γωνία και διακοσμήστε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Αποθηκεύστε το κέικ σκεπασμένο στο ψυγείο, αλλά φροντίστε να το αφαιρέσετε λίγο πριν το σερβίρετε για να χαλαρώσει.
Σε αυτό το απλό κέικ, η σοκολάτα, τα βατόμουρα τα ψημένα τραγανά αμύγδαλα είναι πραγματικά σε τέλειο συνδυασμό.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚρεμώδες κέικ σοκολάτας που θα σας κερδίσει με την πρώτη μπουκιά
Επόμενο άρθροΝόστιμη συνταγή ψωμιού χωρίς αλεύρι