Tούρτα με κρέμα και επικάλυψη σοκολάτας

Αυτή η τούρτα με κρέμα και επικάλυψη σοκολάτας είναι απλά τέλεια! Η βάση της είναι αφράτο σοκολατένιο κέικ, η κρέμα της είναι απαλή και κρεμώδης, και η επικάλυψη της είναι λαχταριστή και σοκολατένια. Είναι η ιδανική τούρτα για κάθε περίσταση, και σίγουρα θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.

Υλικά

Παντεσπάνι
5 αυγά
120γρ ζάχαρη
50γρ νερό
110γρ αλεύρι
40γρ κακαο
1 κουτ.γλ μπεϊκιν παουντερ
Βανίλια και λίγο αλάτι

Κρέμα
2 αυγά
120γρ ζάχαρη
500γρ γάλα
40γρ κορν φλάουρ
Βανίλια
150γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Σιροπι
20γρ γάλα
20γρ λικέρ αμαρετο η οποίο θέλατε

Γλασο
80γρ κουβερτούρα
80 γρ κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Χτυπαμε πάρα πολύ καλά αυγά με ζάχαρη περίπου 10λεπτα. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά. Αδειάζουμε σε φόρμα 22-24 εκατ και ψήνουμε 35-40 λεπτά στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Όταν κρυώσει κόβουμε σε τρεις δίσκους
Για κρέμα: Απλά ανακατευουμε όλα τα υλικά και βάζουμε στην φωτιά και βράζουμε μέχρι να πήξει. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπαμε το βούτυρο για λίγα λεπτά και προσθέτουμε λίγη λίγη κρέμα μέχρι να ενσωματωθεί όλη την κρέμα.

H συνταγή είναι της κας Olha Pazyuk

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Λευκή Tούρτα ️με ξηρούς καρπούς

Υλικά

Για το Παντεσπανι:
8 ασπραδια (σε θερμοκρασία δωματίου)
200 γρ. καρύδια
160 γρ ζάχαρη άχνη / χρησιμοποίησα κρθσταλλικη γιατί δεν είχα /
2 κουταλιές αλεύρι
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι

Για την Επικάλειψη:
400 γρ. λευκή σοκολάτα
80 γρ. βούτυρο αγελάδας
200 ml κρέμα γάλακτος

για διακόσμηση:
50 g ακατέργαστο φιστίκι αποφλοιωμένο

Εκτέλεση

Τα καρύδια αλέθονται πολύ λεπτά σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε το αλεύρι και τη βανίλια και αλέστε ξανά.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με μια πρέζα αλάτι και προσθέτουμε τη ζάχαρη σε δόσεις και χτυπάμε να αφρατέψουν.

Το μείγμα των καρυδιων προστίθεται στο ασπράδι των αυγών και αναμειγνύεται απαλά με ένα ξύλινο κουτάλι και χωρίζεται σε 4 ίσα μπολ.

Παίρνουμε μία φόρμα κέικ με διάμετρο 21 cm και το καλύπτουμε με χαρτί, το οποίο απλώσαμε με 2-3 σταγόνες λάδι. Ρίξτε ένα μπολ ζύμης, ισιώστε και ψήστε μέχρι να ροδίσει, περίπου 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήστε τις άλλες τρεις βάσεις με τον ίδιο τρόπο, βγάλτε τα, αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς και χωρίστε τα προσεκτικά από το χαρτί με ένα μαχαίρι.

Η σοκολάτα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια και την ρίχνουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε πάνω στην σοκολάτα, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η σοκολάτα. Τέλος, προσθέστε το ψιλοκομμένο βούτυρο, ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί πλήρως και αφήστε το να κρυώσει για ένα λεπτό. Τα παντεσπάνια στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο, η κρέμα κατανέμεται μεταξύ τους και τελειώνουμε με κρέμα.

Γαρνίρουμε με φιστίκια όπως μας αρέσει και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σφίξουν. Αυτή είναι η πρώτη μου λευκή τούρτα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τη γεύση και την εμφάνιση που κατάφερα να επιτύχω. Με λίγη προσπάθεια, κάτι πολύ καλό θα κάνετε. 👩‍🍳

Υ.Γ: Στην αρχική συνταγή υπήρχε 1 κουταλιά της σούπας ελαφρύ ρούμι που δεν είχα. Προσθέστε το στην κρέμα.

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΣπιτική ζεστή πίτα (Πίτα της μαμάς)
Επόμενο άρθροΝηστίσιμη Κρέμα Πορτοκαλιού με Καρύδα: Γρήγορη & Δροσερή (3 Υλικά & 5 Λεπτά!)