Κέικ σοκολάτας με 6 ορόφους

Δεδομένου ότι τα κορίτσια ζήτησαν μια συνταγή για μια τέτοια λιχουδιά, αποφάσισα να την γράψω
και έτσι να δείξω πώς γίνεται. Αυτή η ζύμη ονομάζεται διαφορετικά σε διάφορα χωριά και περιοχές.
Το κέικ ήταν γνωστή και στην εποχή της μαμας μου. Δεδομένου ότι παρασκευάζεται από καθηερινα προϊόντα.
Τα κέικ μαγειρεύονταν σε βούτυρο (γιατί ήταν διαθέσιμο προϊόν, ειδικά στα χωριά, με αμμωνία ή μαγειρική σόδα.
Η κρέμα φτιάχνεται με κακάο ή με πουτίγκα σοκολάτας ή προστίθεται σοκολάτα.Θα σας γράψω τη δική μου εκδοχή.
Τα κέικ αποδεικνύονται εξαιρετικά αφράτα. Κρέμα με πλούσια γεύση σοκολάτας.
Η λιχουδιά κόβεται εύκολα και βγαίνει ψηλή.

Λοιπόν υλικά για φόρμα 20*35 εκ. ή ίσως 25*35 εκ.

Για το κέικ:
Αλεύρι – 600 g, μια πρέζα αλάτι
ζάχαρη άχνη – 50 g
Βούτυρο – 200 g
Αυγό – 1
Γάλα – περίπου. 200 ml
Αμμωνία – 20 g (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σόδα ή μπέικιν πάουντερ)

Κρέμα:
Γάλα – 1 λίτρο 200 ml (1200 ml)
Ζάχαρη – 200 g, μια πρέζα αλάτι
Ζάχαρη βανίλιας – 20 g
Κορν φλαουερ – 120 g (ως τελευταία λύση, αλεύρι)
Σκόνη κακάο – 50 g
Αυγά – 2
Βούτυρο – 200 g

Παρασκευή:

Η αμμωνία προστίθεται σε μικρή ποσότητα γάλακτος (από το σύνολο).
Προσθέστε αλάτι, ζάχαρη άχνη στο κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατέψτε. Προσθέστε λάδι, βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
και τρίψτε σε ψίχουλα. Εδώ προσθέτουμε ένα αυγό, το γάλα με την αμμωνία και το υπόλοιπο γάλα.
Ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη. Χωρίζουμε την έτοιμη ζύμη σε έξι ίσα μέρη. Κάθε ένα ανοιγεται σε μέγεθος φύλλου ψησίματος
(μπορείτε να το τρυπήσετε με ένα πιρούνι) και ψήνεται στους 180 βαθμούς περίπου. 8 λεπτά.
Εάν ψήνετε σε λειτουργία από πάνω κάτω + αέρα, τότε μπορείτε να ψήσετε 2 κέικ ταυτόχρονα.
Τα κέικ πρέπει να παραμείνουν αφράτα.

Ετοιμάζουμε την κρέμα:
Προσθέστε ζάχαρη, κορν φλαουερ, αλάτι, κακάο στα αυγά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν (αν χρειάζεται,
προσθέστε λίγο γάλα από τη συνολική ποσότητα). Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα και βάλτε στη φωτιά.
Μαγειρέψτε μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια ζάχαρη στη ζεστή κρέμα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Καλύπτουμε. Όταν η κρέμα είναι ακόμα ζεστή, τη χωρίζουμε σε 5 μέρη και απλώνουμε στα κέικ με τη σειρά. Βάλτε την έτοιμη λιχουδιά στο ψυγείο (κατά προτίμηση όλη τη νύχτα).
Μπορείτε να βάλετε μια πρέσα στη ζύμη για να είναι τέλεια ομοιόμορφη. Το πάνω μερος του κέικ μπορείτε να το αλείψετε με λιωμένο βούτυρο (περίπου 30 γρ.) και να το πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη.

Φτιαξτε το.

Η Συνταγή είναι της Erika Oszuszki

Προηγούμενο άρθροΣτριφτά τυροκούλουρα
Επόμενο άρθροΣαγανάκι μελιτζανας σε κρούστα τυριού Παρμεζάνας.