Ελαφρύ κέικ λεμονιού

Συστατικά:

200 γρ βούτυρο
150 γρ ζάχαρη
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλια
άλας
3 αυγά
2 λεμόνια
250 γρ αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
150 γρ ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

1. Ζεσταίνουμε το φούρνο στα 200 γρ. Χτυπάμε το βούτυρο σε σφιχτό αφρό, προσθέτοντας διαδοχικά κρυσταλλική ζάχαρη, ζάχαρη βανίλιας, αλάτι και αυγά σε αυτό. Πλύνετε ένα λεμόνι. στεγνώνουμε, τρίβουμε το ξύσμα και στύβουμε το ζουμί. Προσθέστε χυμό και ξύσμα στη μάζα της κρέμας ζάχαρης. Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, κοσκινίστε πάνω από την κρεμώδη μάζα, ανακατέψτε τα πάντα καλά.
2. Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο, γεμίζουμε με ζύμη, ισιώνουμε και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Χρησιμοποίησα ένα καλούπι 20cm x 20cm.
3. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο. Στύβουμε το χυμό από το δεύτερο λεμόνι και ανακατεύουμε με την άχνη ζάχαρη. Αλείφουμε το ζεστό ακόμα κέικ με άχνη. Ψύξτε τελείως, κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΧοιρινός λαιμός στη γάστρα, γεμιστός
Επόμενο άρθροΣοκολατόψωμα. Το άρωμά τους θα πλημμυρίσει το σπίτι σας και η απαλότητά τους τον ουρανίσκο σας 😍