Κέικ τάρτα με κρέμα και βυσινα.

-Συστατικά-

Για τη ζύμη:
* 300 γρ αλεύρι 00
* 1 αυγό
* 150 γρ σπορέλαιο (ή λαρδί)
* 100 γρ ζάχαρη
* Τριμμένη φλούδα από ένα λεμόνι

Για την κρέμα:
* 500 ml γάλα
* 120 γρ ζάχαρη
* 40 γραμμάρια αμύλου
* 2 ολόκληρα αυγά (ή 3 κρόκοι)
* Η φλούδα ενός λεμονιού

Επί πλέον:
* 100 γρ βύσσινα σε σιρόπι
* Ζάχαρη άχνη για γεύση

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ή στο πλανητικό μίξερ ετοιμάζετε τη ζύμη για κοντή κρούστα ανακατεύοντας όλα τα υλικά.
Πλάθουμε ένα καρβέλι και το αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά για να μην σβολιάσουν. Αφήνουμε να πάρει βράση και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Το σβήνετε και το αφήνετε να κρυώσει σε ένα μπολ, καλυμμένο με μεμβράνη επαφής.

Πέρασε η ώρα, απλώστε τη ζύμη και φτιάξτε δύο δίσκους. Με τη μια στρώνω μια φόρμα τάρτας, ρίχνω την κρέμα, προσθέτω τα βύσσινα σε σιρόπι και σκεπάζω με τον άλλο δίσκο, έπλεξα.


Ψήνουμε το κέικ στους 170° για 45 λεπτά περίπου.
Μόλις κρυώσει, το βάζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.

ΠΗΓΗMaria Antonuccio
Προηγούμενο άρθρο✍️ Σαλάτα με μανιτάρια και κοτόπουλο…Σας συμβουλεύω να την φτιάξετε
Επόμενο άρθροΣπέσιαλ Παγωτά Καραμέλα σε μπολάκια απο σοκολάτα με 3 υλικά!