Κέικ Σοκολάτας

Η λέξη βέβαια “καθημερινό κεκάκι” υπονοεί ότι… δεν είναι κάτι ιδιαίτερο.
Το συγκεκριμένο όμως αν και “καθημερινό” είναι ξεχωριστό, νηστίσιμο, αφράτο και πεντανόστιμο ..και που εν τέλει αυτό έχει και την μεγαλύτερη σημασία!

Υλικά:

2/3 του φλυτζανιού λάδι, μισό σπορέλαιο, μισό λάδι καρυδας
1,5 φλυτζάνι ζάχαρη
1 πορτοκάλι ξύσμα και χυμό
1 τσιμπιά αλάτι
3 κσ ξύδι
2 κγ σόδα
2 βανίλιες
6 κσ κακάο
2 φλυτζάνια νερό
3,5 φλυτζάνια φαρίνα

Για το γλάσσο
1 ποτ νερό
8 κσ ζάχαρη
3 κσ άνθος αραβοσίτου
4 κσ κακάο
Στο τέλος 1 κσ βιταμ

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα 2 λάδια, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά να
αφρατέψουν.
Βάζουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και το χυμό, ξυδι και το νερό και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, αλάτι, σόδα, βανίλιες, το κακάο και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε τα στερεά υλικά στον κάδο με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα 23 εκ. με τρύπα που έχουμε απλώσει βούτυρο και κακάο.
Ψήνουμε για 50-60 λεπτά σε ψηλή σχάρα.

Στο μισο ποτηρι νερο διαλυω την ζαχαρη το ανθος αραβοσιτου και το κακαο.
Το υπολοιπο νερο το βαζω σε ενα κατσαρολακι και μολις ζεσταθει προσθετω το διαλυμενο μιγμα κακαο.
Ανακατευω καλα και μολις πηξει προσθετω το βιταμ.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με το γλάσσο σοκολάτας.

Η Συνταγή είνα της εύα ασάρβελη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ Σοκολάτας

Κέικ Σοκολάτας

Ένα οικονομικό καθημερινό κέικ, ένα γρήγορο, απλό κέικ με πολύ οικονομικά και νόστιμα συστατικά που δεν θέλετε να το φάτε αλλά να το κοιτάτε 👌

Συστατικά κέικ:

2 κόκκοι αυγών
Μισό φλιτζάνι ζάχαρη 100 γραμμάρια
Μισό φλιτζάνι λάδι 80 ml
Κουτί γιαουρτιού 125
τσάντα ζάχαρης βανίλιας
πρέζα αλάτι
Ένα φλιτζάνι αλεύρι 120 γραμμάρια
Δύο κουταλιές της σούπας ακατέργαστο κακάο 20 γραμμάρια
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν πάουντερ 7 g
3 κουταλιές βραστό νερό 30 ml

στρώμα κρέμας:
3 κουτιά σοκολάτας Danette
Ένα κουτί Chantilly Cream Powder

τρίτο στρώμα:
Ένα κουτί σοκολάτας 150 γραμμάρια
γάλα 40 ml

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών ένα φλιτζάνι ζάχαρη τη ζάχαρη βανίλιας
και μία πρέζα αλάτι και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μίγμα μετά προσθέτουμε το γιαούρτι χτυπάμε για να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο μείγμα και τότε κοσκινίζουμε μέσα στο υγρό μίγμα το αλεύρι μαζί με το κακάο και μία κουταλιά μπέικιν πάουντερ,

ανακατεύουμε να πάρουμε ένα σοκολατένιο μείγμα.
Ρίχνουμε μέσα 3 κουταλιές βραστό νερό και ανακατεύουμε για να αραιώσει.
Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο πυρέξ και αδειάζουμε μέσα στο πυρέξ όλο το υγρό μείγμα και το απλώνουμε, το χτυπάμε λίγο για να φύγουν οι φουσκάλες

και βάζουμε σε προ θερμασμένο φουρνο για 30 λεπτά.

Για την κρέμα
Σε ένα άλλο μπολ ξεκινάμε να φτιάξουμε την κρέμα ρίχνοντας τα τρία κουτιά σοκολάτας dannet μαζί με τη σκόνη κρέμα άνθος αραβοσίτου Γιώτης χτυπάμε με ένα μίξερ να ομογενοποιηθεί το μείγμα της κρέμας.


Βγάζουμε το κέικ βάσης από το φούρνο αρχίζουμε να το τρυπάμε με ένα καλαμάκι αναμειγνύουμε σε ένα ποτήρι λίγο γάλα με καφέ και μουσκεύουμε με ένα πινέλο όλο το κεικ


Απλώνουμε απο πάνω όλη την κρέμα και την ισώνω με μία σπάτουλα.

Σε ένα μπολάκι ρίχνω την σοκολάτα την λιώνω βγάζω λίγη σοκολάτα σε μια σακουλιτσα

και στο υπόλοιπο ρίχνω το γαλα και ανακατεύω καλα.


Αδειάζω το μείγμα πανω στην κρέμα το απλώνω και βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα.
Μόλις το βγαζω το διακοσμώ με την σοκολάτα στην σακουλα με διαφορα σχεδια.


Κόβω και σερβίρω.

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια Κανέλας…είναι πολυ γευστικά και τραγανά
Επόμενο άρθροΕύκολη Κερασόπιτα με παγωτό