Δροσερό Καλοκαιρινό Γλυκό Ψυγείου Φράουλα-Λεμόνι

Η Συνταγή και η εκτέλεση είναι του Pastry Chef Stratou Petrou

Υλικά

370 γρ Μπισκότα Πτι-Μπερ
150 γρ γάλα
40 γρ Σουμάδα ή οποιοδήποτε άλλο ποτό θέλετε
600 γρ κρέμα γάλακτος 35 %
500 γρ λευκή κουβερτούρα
Ξύσμα απο ένα Λεμόνι
2 σταγόνες Μαστιχέλαιο (προαιρετικά)
Φράουλες
Ζελέ Φράουλας 1 συσκευασία που περιέχει 2 φακελάκια

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε το απολαυστικό και υπέροχο γλυκό μας σε ένα μπωλ έχουμε το γάλα και ρίχνουμε μέσα σε αυτό
κάποιο ποτό ή χυμό της αρεσκείας σας εγώ έβαλα σουμάδα που ταιριάζει απίστευτα.
Βουτάμε μέσα στο γάλα τα μπισκότα και τα αραδιάζω μέσα στο ταψάκι το ένα δίπλα στο άλλο. Αν υπάρχουν κενά σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια και κλείνουμε τα κενά.

Πάμε να φτιάξουμε την υπέροχη λευκής μους σοκολάτας που θα λατρέψετε.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη λευκή σοκολάτα με λιγάκι ηλιέλαιο για να λιώσει πιο εύκολα και τη λιώνουμε στα μικροκύματα.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα από το λεμόνι και προαιρετικά αν θέλετε λίγες σταγόνες μαστιχέλαιο που του ταιριάζει πολύ.
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή σαν γιαούρτι. Οταν έχει λιώσει η σοκολάτα και έχουμε έτοιμη και την κρέμα ενώνουμε τα δύο μείγματα σε μία υπέροχη μους άκρως αρωματική και καλοκαιρινή.

Απλώνουμε τη μισή κρέμα μους λευκής σοκολάτας επάνω στα μπισκότα και καλύπτουμε παντού ξανά με μπισκότα, επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με τα μπισκότα για να φτιάξουμε δεύτερη στρώση.
Τέλος ρίχνουμε και την υπόλοιπη μους λευκής σοκολάτας και καλύπτουμε παντού βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει λιγάκι κρέμα.
Μετά τη μισή ώρα και αφού έχει σφίξει η κρέμα ετοιμάζομαι το ζελέ φράουλας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Κόβουμε φρέσκες φράουλες και τις τοποθετούμε στην επιφάνεια της μους
Ρίχνουμε μικρή ποσότητα ζελέ να καλυφθεί η επιφάνεια και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει ο ζελές με αυτόν τον τρόπο δεν θα σας ανέβουν οι φράουλες στην επιφάνεια όταν ρίξετε όλη την ποσότητα του ζελέ φράουλας.
Βγάζετε από το ψυγείο και ρίχνουμε τον υπόλοιπα ζελέ και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει εντελώς

Θα ενθουσιαστείτε το πόσο δροσερό και καλοκαιρινό είναι αυτό γλυκό

Προηγούμενο άρθροΛαζάνια κολοκυθιών με κιμά και μπεσαμελ
Επόμενο άρθροΜπισκοτοκούλουρα με ζάχαρη