Σιροπιαστές φωλίτσες σοκολάτας!!!♥️

Σιροπιαστές Φωλίτσες Σοκολάτας! Ένα γλυκό που αγγίζει την ψυχή!

Από την τραγανή κρούστα μέχρι την αφράτη σοκολατένια γέμιση και το μεθυστικό σιρόπι, κάθε μπουκιά είναι μια αισθητική εμπειρία!

Είναι ιδανικό για κάθε περίσταση, από οικογενειακές συγκεντρώσεις μέχρι τραπέζια με φίλους. Εντυπωσιάζει πάντα και αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις!

Υλικά

1 πακ. φύλλο κρούστας (500 γρ)
1 κούπα περίπου λιωμένο βούτυρο

Για τη Ganache
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
300 γρ κουβερτούρα
2 κ.γ. κονιάκ ή λικέρ
2 κ.γ. βούτυρο

Σιρόπι:
3 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
1/2 κούπα γλυκόζη
2 κ σ χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Έχουμε ξεπαγώσει τα φύλλα. Παίρνουμε ένα φύλλο και το βουτυρώνουμε.Βάζουμε στη στενή άκρη του φύλλου μια μακριά βελόνα πλεξίματος.
Τυλίγουμε στη βελόνα το φύλλο, αφήνοντας στο τέλος 2 εκ. από το φύλλο χωρίς να το τυλίξουμε. Έτσι δημιουργούμε τη βάση στην οποία θα βάλουμε μετά η σοκολάτα.
Σπρώχνουμε τις δυο άκρες του φύλλου προς τα μέσα (χωρίς να το έχουμε βγάλει από τη βελόνα), ώστε να σουρώσει.

Τραβάμε με προσοχή τη βελόνα και κόβουμε το μασουράκι μας στη μέση. Παίρνουμε το κάθε μισό, το γυρίζουμε και το πιέζουμε έτσι ώστε να ενωθούν οι δυο άκρες και να γίνει ένας κύκλος που θα έχει για πάτο το κομμάτι του φύλλου που αφήσαμε χωρίς να τυλίξουμε.

Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα, μέχρι να έχουμε έτοιμες όλες τις φωλίτσες μας. Τις βάζουμε σε ταψάκι που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, ή μέχρι να ροδίσουν καλά.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά περίπου και περιχύνουμε τις φωλίτσες αφού χλιάνουν λίγο.

Φτιάχνουμε τη γκανάς μας: βάζουμε την κρέμα στη φωτιά, να κοχλάσει. Κόβουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μικρά κομματάκια. Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά, και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει λεία η κρέμα. Ρίχνουμε και το κονιάκ και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Παίρνουμε τις σιροπιασμένες φωλίτσες και τους βάζουμε από μια ποσότητα γκανάς στο κέντρο της κάθε μιας! Μπορείτε να στολίσετε βάζοντας στο κέντρο ένα φουντούκι ή όπως αλλιώς θέλετε.

Η Συνταγή είναι της κας Sahara Mark

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Φωλίτσες κιμά με μοτσαρέλα και πιπεριά

Γεμιστές Φωλιές μπιφτεκιού

Υλικά

600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
1 μέτριο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
6 κουταλιές της σούπας βρώμη
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι

1 πιπεριά Φλωρίνης
1 ντομάτα
1 αυγό
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 συσκευασία μοτσαρέλλα στο σακκουλάκι με το υγρό
100 γρ. μοτσαρέλλα τριμμένη για πίτσα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ βάζουμε τον κιμά,ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο τριμμένα η αλεσμένα στο multi.Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά να ενσωματωθούν.
Σ ένα βαθύ πιάτο κόβουμε σε κυβάκια την πιπεριά , την ντομάτα και τη μοτσαρέλλα.Ρίχνουμε το αυγό, αλάτι,πιπέρι, πάπρικα και την τριμμένη μοτσαρέλλα. Ανακατεύουμε.
Πλάθουμε μεγάλα μπαλάκια τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί και με τον πάτο ενός ποτηριού πατάμε την επιφάνεια ώστε να δημιουργηθει μια λακκουβίτσα.
Γεμίζουμε τη λακουβίτσα με το μείγμα, πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα τριμμένη μοτσαρέλλα

και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° βαθμούς αέρα για 30-35 λεπτά.

Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΣπανακοτυρόπιτα με Χωριάτικο Φύλλο: Μια Απόλαυση!
Επόμενο άρθροΟγκρατέν Λαχανικών για Όλη την Οικογένεια