Συστατικά:

450 γρ ζύμη για κανταίφι
170 γρ βούτυρο (λιωμένο)
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
Σιρόπι:
2 φλιτζάνια ζάχαρης
2 φλιτζάνια νερό
χυμό μισού λεμονιού

Εκτέλεση

Βάλτε τη ζάχαρη και το νερό σε μία μεσαία κατσαρόλα και αφήστε να βράσει.
Βράζουμε για δέκα λεπτά σε μέτρια υψηλή φωτιά. Στη συνέχεια, προσθέστε το χυμό λεμονιού και βράστε το για άλλα 5 λεπτά. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη.
Πάρτε την ζύμη κανταΐφι από τον καταψύκτη και ανοίξτε την με το χέρι αμέσως σε ένα μπολ ανάμειξης
Αφήστε το να ξεπαγώσει για δέκα λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο σε αυτό και ανακατέψτε την ομοιόμορφα να παει παντου. Πάρτε 1 + 1/2 κουταλάκι απο το κανταΐφι και βάλτε το σε μία κούπα του καφέ (ή ένα κύπελλο muffin) και πατήστε να κάνετε μια εσοχή(φωλιά).


Γεμίστε την εσοχή με 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο καρύδι και κλείστε το με 1/2 κουταλιά
της σούπας κανταΐφι και πατήστε το.

Γυρίστε το φλιτζάνι στο ταψί και αφαιρέστε απαλά το φλιτζάνι.


Επαναλάβετε αυτά τα βήματα μέχρι να εξαντληθεί όλοι η ζύμη κανταΐφι.
Προθερμάνετε το φούρνο 180 βαθμούς. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν. Βγάλτε από το φούρνο και με ένα κουτάλι ρίξτε το κρύο σιρόπι πάνω από αυτό. Αφήστε το να κρυώσει.

ΠΗΓΗ: myturkishkitchen.blogspot.com

STUFFED KATAIFI

Ingredients:

  • 1 lb kataifi ( shredded phyllo dough )
  • 1+ 1/2 stick butter ( melted )
  • 1 cup of finely diced walnuts

Syrup:

  • 2 cups of granulated sugar
  • 2 cups of water
  • juice of a half lemon

Take sugar and water in a medium pot and bring it to the boil. Boil it for ten minutes over medium-high heat. Then add the lemon juice and boil it for another 5 minutes. Turn the heat off and set aside.
Take kataifi from the freezer and break into small pieces in a mixing bowl immediately. Let it thaw for ten minutes. Then add melted butter in it and mix it evenly. Take 1+ 1/2 tbsp of kataifi in a Turkish coffee cup (or a muffin cup) and make an indentation. Fill the indentation with 1 tbsp of diced walnut and close it up with 1/2 tbsp of kataifi and press. Turn the cup into baking dish and gently take the cup off. Repeat these steps until kataifi is finished.