Καρυδόπιτα με κρεμα 

Υλικά

Ένα ποτήρι ζάχαρη
5 αυγά
Ένα ποτήρι λάδι
Ένα φλυντζανακι κονιάκ
Ξύσμα πορτοκαλιού
400 γρ καρύδια τα μισά χοντροσπασμενα και τα αλλά μισά ψηλό αλεσμένα
200 γρ φρυγανιά
2 κουταλακια μπέικιν πάουντερ και ένα σόδα
1 κουταλάκι κανέλα
Μισό κουταλάκι γαρύφαλο και μισό μοσχοκάρυδο
2 βανίλιες

Σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
Ξυλάκι κανελας
Λίγο χυμό λεμονιού
Κάνω το σιρόπι και το αφήνω να κρυώσει.

Κρεμα
3 ποτήρια γάλα
5 κουταλιές ζάχαρη
5 κουταλιές corn flour
Μια βανίλια
Μισό ποτήρι φρέσκα κρεμα

Εκτέλεση

Χωρίζω τα αυγά και χτυπω τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Σε άλλο μπολ χτυπω λάδι με ζάχαρη και βάζω ένα ένα τους κρόκους μετά το κονιάκ ξύσμα τη φρυγανιά και ξαναχτυπω.
Βάζω και τα υπολοιπα υλικα. Τέλος βάζω τη μαρέγκα ανακατεύοντας ελαφρά με κουτάλι.
Βάζω το μείγμα σε αλευρωμένο παυρεξ και ψήνω στους 180 για 40 λεπτά. Μόλις βγει από το φούρνο βάζω το σιρόπι.

Για την κρέμα
Σε κατσαρολάκι βάζω τα 4 πρώτα υλικα και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει.
Την αφήνω να κρυώσει αρκετά και ρίχνω τη κρεμα χτυπώντας την με το μιξερ.
Απλώνω την κρέμα απο πάνω πασπαλίζω με τριμμένα καρύδια και βάζω στο ψυγείο για μία ωρα

Καλή Επιτυχία

Η Συνταγή είναι Καίτη Παναγιώτου

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Εκμέκ κανταΐφι…με μια απλή και γρήγορη κρέμα
Επόμενο άρθροΣτριφτά τυροκούλουρα