Κρεμώδες και Ελαφρύ γλυκό ψυγείου

Yλικά

Παντεσπάνι:
1 αυγό
μια πρέζα αλάτι
μισό φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3 κουταλιές λάδι
4 κουταλιές της σούπας γάλα
3 κουταλιές αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας κακάο
3 κουταλιές ζάχαρη

Κρέμα:
750 ml γάλακτος
8 κουταλιές αλεύρι
4 κουταλιές ζάχαρη
100 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
Λίγο άρωμα βανίλιας
250 γρ. μαργαρίνη
150 γραμμάρια πτι μπερ περίπου

Επικάλυψη:
400 ml χυμού κερασιού
100 ml νερού
2-3 κουταλιές κορν φλάουερ
4 κουταλιές ζάχαρη

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε το παντεσπάνι.
Χτυπάμε το αυγό με το μίξερ για 2 λεπτά και προσθέτουμε το λάδι και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ξαναχτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα (τσέρκι) 23 επί 23 στην οποία προηγουμένως έχουμε στρώσει στον πάτο αντικολλητικό χαρτί.
Απλώνουμε το μείγμα να πάει παντού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά.


Καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμο όταν η οδοντογλυφίδα που βυθίζουμε βγαίνει καθαρή.

Το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα.
Ρίχνουμε σε μία μικρή κατσαρόλα το γάλα ,τη ζάχαρη το αλεύρι ανακατεύουμε με το σύρμα ώστε να μην υπάρχουν σβώλοι και ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα και τη βανίλια. Μετά από λίγα λεπτά η κρέμα μας αρχίζει έχει πήζει.
Κατεβάζουμε απ την φωτιά την αδειάζουμε σε ένα πλαστικό δοχείο το οποίο καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μαργαρίνη να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα, συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ.
Παίρνουμε τη φόρμα με το παντεσπάνι και απλώνουμε πάνω τη μισή κρέμα, την απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια.
Τοποθετούμε πάνω από την κρέμα τα μπισκότα και στη συνέχεια προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα.


Στρώνουμε πάλι την κρέμα πολύ καλά και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για μία ώρα περίπου.

Σ ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το χυμό κεράσι, το νερό, τη ζάχαρη ανακατεύουμε καλά και τέλος ρίχνουμε το κορν φλάουρ.
Ζεσταίνουμε και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε με την κόκκινη κρέμα το γλυκό μας.


Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον 2 με 3 ώρες και μετά είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
Ένα ελαφρύ, δροσιστικό, υπέροχο και φθηνό κέικ που θα σας ενθουσιάσει!!!!!!!
Φτιάξτε το!!!!

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΣοκολάτα Κέικ “PAVLOVA”…με απλό τρόπο
Επόμενο άρθροΑτομικά μπολάκια Σιμιγδαλένιου χαλβά