Καρυδόπιτα-Ρεβανί

Η καρυδόπιτα-ρεβανί είναι ένα γλυκό που συνδυάζει δύο αγαπημένες γεύσεις: την πλούσια καρυδόπιτα και το ζουμερό ρεβανί. Το αποτέλεσμα είναι ένα γλυκό που είναι gleichzeitig γευστικότατο, αρωματικό και πανεύκολο στην παρασκευή του.

Τι μου άρεσε:

  • Η γεύση είναι θεϊκή! Η καρυδόπιτα είναι αφράτη και γεμάτη με καρύδια, ενώ το ρεβανί είναι ζουμερό και σιροπιασμένο όσο πρέπει.
  • Η υφή είναι υπέροχη! Η καρυδόπιτα είναι μαλακιά και αέρινη, ενώ το ρεβανί έχει μια ελαφριά και σαν σφουγγάρι υφή.
  • Η παρασκευή είναι πανεύκολη! Ακόμα και οι αρχάριοι ζαχαροπλάστες μπορούν να φτιάξουν αυτό το γλυκό με επιτυχία.
  • Η ποικιλία! Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα υλικά στη συνταγή, όπως σταφίδεςcranberries, ή ψιλοκομμένα φρούτα.

Τι θα μπορούσε να βελτιωθεί:

  • Η ποσότητα του σιροπιού μπορεί να ρυθμιστεί ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Αν θέλετε ένα πιο γλυκό γλυκό, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο σιρόπι.
  • Η θερμοκρασία ψησίματος είναι σημαντική. Αν ψήσετε το γλυκό για πολύ ώρα, η καρυδόπιτα μπορεί να στεγνώσει.

Συνολικά:

Η καρυδόπιτα-ρεβανί είναι ένα εκπληκτικό γλυκό που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς γλυκατζήδες. Είναι ιδανικό για κάθε περίσταση, από ένα οικογενειακό τραπέζι μέχρι ένα επίσημο δείπνο.

Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Υλικά:

20 αυγά
20 κουταλιές ζάχαρη
20 κουταλιές σιμιγδάλι
10 κουταλιές καρύδια
2 βανίλιες σε φακελάκι
2 κουταλιές κανέλλα
Λίγο ούζο
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Σιρόπι
2 κιλά ζαχαρη
7 ποτήρια νερό
χυμό μισού λεμονιού

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα
Χτυπάμε πολύ καλά τους κρόκους με την ζάχαρη να γίνουν κρέμα
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα καρύδια και την κανέλα που τα ανακατεύουμε
Αφού τα χτυπήσουμε στο χαμηλό του μίξερ χωρίζουμε το μείγμα στην μέση
Το μισό το αφήνουμε άσπρο και στο άλλο μισό ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε
Λαδώνουμε ένα ταψί 40×30 και πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι
Ρίχνουμε το μείγμα με το καρύδι και απλώνουμε παντού
Από πάνω με προσοχή βαζουμε το ασπρο
το απλώνουμε με προσοχή
Ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως
Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά απ όταν αρχίσει ο βρασμός
Κόβουμε το γλυκό σε κομάτια και σιροπιάζουμε
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και βάζουμε στο ψυγείο

Απολαμβάνουμε!

Η Συνταγή είναι από τις Νοστιμιές της Σοφίας

Προηγούμενο άρθροΜελιτζανόπιτα στο τηγάνι
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα στο τηγάνι