Σήμερα, θα φτιάξουμε μια απλή και νόστιμη καρυδόπιτα χρησιμοποιώντας βασικά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι και να θυμηθούμε τις γλυκές στιγμές της παιδικής ηλικίας.

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

6 Αυγά
200 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
2 Βανίλιες
200 γρ Σιμιγδάλι ψιλό κοσκινισμένο
150 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 κουτ Σούπας Μπεικιν Παουντερ
1/2 κουτ γλυκού Γαρύφαλλο Σκόνη
1 1/2 κουτ γλυκού Κανέλα Σκόνη
200 γρ Τριμμένα Καρύδια
250 γρ Βούτυρο Αγελαδινό χλιαρό Λιωμένο

Για το Σιρόπι
750 γρ Νερό
750 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
4 Φλούδες Λεμονιού
2 Ξυλάκια Κανέλα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη συνταγή ρίχνοντας στον κάδο του μίξερ τα αυγά τη ζάχαρη και τις βανίλιες και τα χτυπάμε για τουλάχιστον 10 λεπτά μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο και να ασπρίσουν

Οσο χτυπιούνται τα αυγά σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι στη συνέχεια προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το ξύσμα από πορτοκάλι τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε

Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σε 2 δόσεις τα στερεα υλικά ανακατεύουμε με μία σπάτουλα απαλά να ενωθούν
Στη συνέχεια προσθετουμε τα τριμμενα καρύδια ανακατεύουμε να ενσωματωθούν στο μείγμα και τέλος προσθέτουμε το λιωμένο χλιαρό βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα να ενωθεί στην καρυδόπιτα

Αδειάζουμε το μείγμα της καρυδόπητας σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι με διαστάσεις 35 * 24 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 175 βαθμούς για περίπου 40 με 45 λεπτά τσεκάρουμε και με μαχαιράκι να βγαίνει καθαρό

Ετοιμη ψημένη και αφράτη η καρυδόπιτα μας πραγματικά τα αρώματα της μοναδικά έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι διότι θέλουμε να είναι κρύο κάνουμε τρυπούλες σε όλη την επιφάνεια της και σιροπιάζουμε τις ζεστή καρυδόπιτα με το κρύο σιρόπι

για το σιρόπι
Βάζοντας όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού αφήνουμε την καρυδόπητα να κρυώσει και να τραβήξει όλο το σιρόπι εγώ κάνω και το κόλπο που σας έχω δείξει με τη μεμβράνη όπου τη γυρνάω ανάποδα να σιροπιαστεί παντού και είμαστε έτοιμοι να τη σερβίρουμε
Μπορείτε να τη διακοσμήσετε όπως επιθυμείτε εγώ την έχω διακοσμήσει μετρημένο καρύδι σε όλη την επιφάνεια της και πάμε να την κόψουμε