Εργολάβοι

    • Αφράτα και μαλακά μπισκότα με πλούσια γεύση.
    • Ιδανικά για πρωινό, σνακ ή γλυκό μετά το φαγητό.
    • Διαθέσιμα σε διάφορες γεύσεις, όπως βανίλια, σοκολάτα, πορτοκάλι και καρύδα.
    • Εύκολα στην παρασκευή, μπορούν να γίνουν και στο σπίτι.
    • Παραδοσιακό ελληνικό γλυκό με μεγάλη ιστορία.

Προσωπική άποψη:

Λατρεύω τα Εργολάβους! Είναι ένα από τα αγαπημένα μου ελληνικά γλυκά. Η υφή τους είναι μοναδική, αφράτη και μαλακή, ενώ η γεύση τους είναι πλούσια και γεμάτη. Μου αρέσει που υπάρχουν σε διάφορες γεύσεις, έτσι μπορώ να επιλέξω ανάλογα με τη διάθεσή μου.

Είναι ιδανικά για κάθε περίσταση, είτε για πρωινό, σνακ ή γλυκό μετά το φαγητό. Συνήθως τα απολαμβάνω με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι.

Συνολικά, θεωρώ ότι τα Εργολάβοι είναι ένα υπέροχο γλυκό που αξίζει να δοκιμάσετε!

Συμβουλές:

  • Αν θέλετε να φτιάξετε Εργολάβους στο σπίτι, υπάρχουν πολλές εύκολες συνταγές διαθέσιμες στο διαδίκτυο.
  • Για να διατηρήσετε τα Εργολάβους μαλακά, φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο σε δροσερό μέρος.
  • Μπορείτε να προσθέσετε στα Εργολάβους διάφορες γεύσεις, όπως ξύσμα πορτοκαλιού, σταφίδες ή ξηρούς καρπούς.

Ελπίζω το σχόλιό μου να σας βοήθησε!

Υλικά

500 γρ αμυγδαλο ασπρισμένο
300 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
1 γεμάτη κουταλιά σιμιγδάλι
λίγες σταγόνες Εσάνς πικραμυγδαλο
5 ασπράδια μετριων αυγών.
φίλε αμυγδάλου

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ριχνουμε το αμυγδαλο που το έχουμε χτυπήσει στο μουλτι με την ζάχαρη όσο πιο ψιλό μπορούμε.
Προσθέτουμε τις βανίλιες, σιμιγδάλι λίγες σταγόνες Εσάνς πικραμυγδαλο + την μαρεγκα σφιχτή που κάναμε από τ’ ασπράδια
των αυγών. Ανακατεύουμε πλάθουμε μπαλάκια σαν ένα μεγάλο καρύδι, τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολιτικόχαρτί.
Ριχνουμε λιγο φίλε αμυγδάλου και ψήνουμε σε αντιστάσεις 200βαθμούς για 18 λεπτά.
Καλά προθερμασμένος ο φούρνος στη μεσαία σχάρα…

Καλή απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Ρουλα Λυρου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Εργολάβοι Αμυγδάλου

H Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

250 γρ αμύγδαλα σκόνη
240 γρ ζάχαρη άχνη
100 γρ ασπράδια η 3 μεσαία
4 Σταγόνες Άρωμα πικραμύγδαλο
1 βανίλια
100 γρ αμύγδαλο φιλέ

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα ασπράδια αυγού με το πικραμύγδαλο και τη βανίλια και χτυπάμε σε μαρέγκα, η μαρέγκα πρέπει να είναι σφιχτή.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αμύγδαλο σκόνη και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε αδειάζουμε τη μαρέγκα στο μείγμα του αμυγδάλου και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα να ενσωματωθούν όταν έχει ενσωματωθεί το μίγμα με το εξάρτημα του παγωτού βγάζουμε μπαλίτσες και μετά τις περνάμε από το αμύγδαλο φίλε να καλυφθούν
Φυσικά μπορούμε να το κάνουμε και με το χέρι τις μπαλίτσες με λίγο βρεγμένα χέρια για να μην κολλάει τις απλώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου επάνω στη λαδόκολλα φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά ακριβώς Πρέπει να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα στις άκρες ώστε να μείνουν ζουμερά και μαλακά

Καλή Επιτυχία