Καρύδα παντεσπάνι

Χρειαζόμαστε

1 φλυτζάνι λάδι ,
1 φλιτζάνι ζάχαρη ,
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό ,
1 φλιτζάνι ινδοκάρυδο ,
1 φλυτζάνι αλεύρι ,
4 αβγά,
1/2 φλιτζάνι γάλα ,
1 χαρτάκι μπέικιν πάουντερ ,
ξύσμα λεμονιού
και μία κούπα επιπλέον καρύδα για πασπαλισμα

για το σιρόπι
3,5 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
και φλούδες από 1 λεμόνι.

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τα αβγά σε κρόκους και σε ασπράδι χτυπάμε το ασπράδι να γίνει μαρέγκα και σε μία λεκάνη ρίχνουμε τους κρόκους τη ζάχαρη τα χτυπάμε για 3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι, το γάλα ,το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν το ξύσμα και την καρύδα και στο τέλος ρίχνουμε στη μαρέγκα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά έχουμε ήδη ετοιμάσει το σιρόπι και σιρόπια ζούμε σιγά σιγά και πασπαλιζουμε από πάνω με καρύδα

Καλή σας επιτυχία

Η Συνταγή είναι της Ioanna Koulouri

 

Προηγούμενο άρθροΠλούσιο Μπριάμ με Ψάρι: Υγιεινό και γευστικό φαγητό 😋😋
Επόμενο άρθροΚυπριακό πιλάφι με πλιγούρι