Μπακλαβαδάκια με κρέμα λεμονιού

Υλικα

1 πακέτο φύλλο κρούστας μπακλαβά
125 g βούτυρο λιωμένο για επαλλειψη στα φύλλα
καρύδια τριμμένα
1 λίτρο φρέσκου γάλακτος
70 g ζάχαρης
100 γραμμάρια σιμιγδάλι
1 λεμόνι
2 πακέτα ζάχαρης βανίλιας
40 g βούτυρο

Για το σιρόπι:
450 g ζάχαρης
450 ml νερού
2 πακέτα ζάχαρης βανίλιας
Προαιρετικά μερικές φέτες λεμονιού

Παρασκευή:

Βάζουμε νερό, ζάχαρη και ζάχαρη Βανίλιας σε ένα μπολ πάνω στην φωτιά. Αφού Βράσει, μαγειρέψτε για 15 λεπτά, αφήστε το σιρόπι να κρυώσει.
Βάλτε σιμιγδάλι, ζάχαρη, ζάχαρη Βανίλιας, φλούδα λεμονιού, φρέσκο γάλα σε μπολ στη φωτιά. Ανακατέψτε με σύρμα χειρός και μαγειρέψτε την
κρέμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει. Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε ένα κομμάτι βουτύρου, ανακατέψτε και αφήστε το στην

Λιώστε το Βούτυρο.
Κάθε κρούστα αλείφετε με 2 κουταλιές της σουπας Βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεσμένα καρύδια. Στη μικρή πλευρά, βάλτε το πλάστη και
τυλίξτε το, σταματώντας 4 cm πριν από το τέλος. Σπρώξτε με τα δύο χέρια προς τα μέσα να σουρώσει το φύλλο και αφαιρέστε από το πλάστη.

Ενώστε τα δύο άκρα σε έναν κύκλο, όχι το κουλουριασμένο μέρος του φύλλου που παραμένει στη μέση για τη βάση της κρέμας.


Τακτοποιήστε σε ένα ταψί λαδωμένη με βούτυρο. Απλώστε το υπόλοιπο βούτυρο στα μπακλαβαδάκαι και ρίξτε κρέμα στη μέση. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Ενώ είναι ακόμη ζεστό, ρίξτε πάνω από το κρύο σιρόπι.

Έμεινε λίγη κρέμα. Εβαλα σε ένα φλιτζάνι και πρόσθεσα φρούτα

Εάν θέλετε μία πιο πλούσια σε γεύση κρέμα λεμονιού δείτε εδώ

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνες γεμιστές με κιμά και τυριά
Επόμενο άρθροΨωμάκια του αέρα με τυρί στο φούρνο!