Κεικ με καρδιά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Το Κεικ με την καρδια του Αγίου Βαλεντίνου είναι ένα πρακτικό, απλό και γρήγορο επιδόρπιο.
Στην πραγματικότητα είναι ένα απλό και ρομαντικό κεικ γιαουρτιού, η ιδιαιτερότητα είναι η κόκκινη καρδιά μέσα στο κεικ που κόβεται σε κάθε φέτα.
Αυτό το Κεικ φτιαγμένο με την καρδιά είναι η καλύτερη σκέψη για να εκπλήξετε ευχάριστα το άλλο σας μισό.

Συστατικά:

4 αυγά
250 γρ ζάχαρη
250 γρ αλεύρι 00
250 γρ γιαούρτι λεμόνι μεβγαλ ή activa
100 g άμυλο πατάτας
120 γρ βούτυρο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
την τριμμένη φλούδα ενός λεμονιού
κόκκινο χρώμα τροφίμων για γεύση

Για το γλάσο λευκής σοκολάτας:
150 g γλυκόζης
150 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
75 ml νερό
10 γρ ζελατινη
100 γρ ζαχαρουχο γάλα
150 γρ λευκή σοκολάτα
κόκκινο χρώμα τροφίμων για γεύση

Τριαντάφυλλα ζάχαρης και καρδιές
Για διακόσμηση:
Σοκολατένια γράμματα και καρδιές

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ, να φουσκώσει και να αφρατέψει.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο, το άρωμα βανίλιας και ανακατεύουμε. Προσθέστε επίσης το κοσκινισμένο αλεύρι, το άμυλο, το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε καλά.

Σε αυτό το σημείο παίρνετε 300 γραμμάρια ζύμης, τη βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε κόκκινη χρωστική τροφίμων μέχρι να έχετε την επιθυμητή ένταση χρώματος.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί 20×20 στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και μετά χρησιμοποιούμε ένα κουπάτ
σε σχήμα καρδιάς για να κόψουμε πολλές καρδούλες.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 30 εκ. και ρίχνουμε μέσα λίγο λιγότερο από το μισό μείγμα. Βάλτε τις καρδιές η μία δίπλα στην άλλη στο κέντρο σε όλο το μήκος του κεικ.
Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά Αφήνουμε το κεικ να κρυώσει εντελώς.

Τώρα ετοιμάζετε το γλάσο, βάζετε το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη σε μια κατσαρόλα, ανακατεύετε και αφήνετε να πάρουν βράση.
Εν τω μεταξύ, μουλιάζουμε την ζελατινη σε κρύο νερό. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια και μέσα ριχνουμε την καλά στυμμένη
ζελατινη, προσθέτουμε και το γάλα, ανακατεύουμε καλά και μετά προσθέτουμε τον κόκκινο χρώμα μέχρι να πάρουμε την επιθυμητή ένταση χρώματος.
Σε αυτό το σημείο περνάμε το γλάσο σε σήτα να φύγουν τυχόν σβώλοι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Μόλις το γλάσο φτάσει στους 35 βαθμούς μπορείς να το αδειάσεις στο ταψί προσπαθώντας να σκεπάσεις τελείως. Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το διακοσμήσετε.
Συμβουλή:
Κάλυψα το δαμάσκηνο με κόκκινο γλάσο καθρέφτη αλλά μπορείτε να το διακοσμήσετε με πιο απλό τρόπο χρησιμοποιώντας λευκή ή σοκολάτα γάλακτος και μετά να το διακοσμήσετε με καρδιές ζάχαρης.

Προηγούμενο άρθροΤαλιατέλες με μανιτάρια
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι λεμονάτο με ρύζι και λαχανικά