Τιραμισού

Υλικά:

400γρ. μπισκότα σαβαγιαρ,
500 γρ μασκαρπόνε,
160 γρ ζάχαρη άχνη,
5 αυγά,
2 κουτ.γλ καφέ εσπρέσσο,
2 κ.σ. ρούμι.

Εκτέλεση

Οι κρόκοι χωρίζονται από τα ασπράδια. Χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη σε μπεν μαρι για 5-6 λεπτά, προσθέτουμε στο μασκαρπόνε. Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να σφίξουν και τα προσθέτουμε στο μασκαρπόνε, αλλά ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Ο καφές πρέπει να είναι κρύος, αναμεμειγμένος με ρούμι.
Βουτάμε τα μπισκότα και τακτοποιούμε, προσθέτουμε κρέμα, πάλι μπισκότα, κρέμα, μπισκότα και τελειώνουμε με κρέμα. Μετά από λίγες ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο

Καλή Απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΤηγανίτες με μήλα και Philadelphia…το άρωμα τους κατέκλυσαν το σπίτι μου
Επόμενο άρθροΤα Λουκανικοπιτάκια μου φωλιασμένα σε αφράτη ζύμη