Κεικ με Bailey’s

Συστατικά

250 γρ βούτυρο μαλακωμένο
200 γραμμάρια ζάχαρη
πρέζα αλάτι
5 αυγά (μέγεθος L)
260 γραμμάρια αλεύρι
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
250 ml Baileys (ή άλλο λικέρ κρέμα )
Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά και μια πρέζα αλάτι.
Αν το θέλουμε ιδιαίτερα αφράτο, χτυπάμε τα ασπράδια ξεχωριστά και τα διπλώνουμε στο τέλος.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
Στη συνέχεια, ανακατεύουμε με το λικέρ.
Αλείφουμε τη φόρμα ring cake (κανονικό μέγεθος περίπου 1,4 L χωρητικότητας) με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Ρίχνουμε τη ζύμη και μετά ψήνουμε στους 160°C για 55 λεπτά.

Τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

—————————-

ESTIA ΜΙΞΕΡ GUSTO WHITE 500w ΜΕ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟ ΜΠΟΛ (3.4lt) 06-11185, ESTIA – cookforall.gr
ESTIA ΜΙΞΕΡ GUSTO WHITE 500w ΜΕ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟ ΜΠΟΛ (3.4lt) 06-11185, ESTIA – 5207158011185 – ESTIA

Προηγούμενο άρθροΓεμιστή Πατατόπιτα
Επόμενο άρθροΥπέροχα Κορνεδάκια😋