Καραμελωμένο Κέικ Μήλου

θα δείξω μόνο ένα πολύ νόστιμο Καραμελωμένο Κέικ Μήλου που ετοιμάζω συχνά στο σπίτι, μόνο που εγώ αλλάζω τα φρούτα και έτσι έχει πάντα διαφορετική γεύση 😋👌
Αυτή τη φορά είναι με μήλα 😋👌🍎🍎🍏🍏 Κάθε βδομάδα φτιάχνω κάτι γλυκό για το σπίτι και ξεχωριστό

Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι

3 μήλα μεσαίου μεγέθους
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 1/2 κούπα αλεύρι κοσκινισμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
1 μπέικιν πάουντερ
1 αμπούλα βανίλιας

Για καραμέλα:
7,8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
100 γρ βούτυρο αγελάδος
Πρόσθεσα και 3 κουταλιές της σούπας λικέρ Baileys
Αρχικά βάζω τη ζάχαρη καραμέλα σε αντικολλητική κατσαρόλα να καραμελώσει.
Κόβω το αγελαδινό βούτυρο σε κομμάτια και το βάζω στο ταψί που θα ψηθεί το κέικ.
Το ταψί που χρησιμοποίησα έχει αντικολλητικό πάτο και έχει διάμετρο 28 εκ.

Εκτέλεση

Όταν η ζάχαρη καραμελώθηκε, έριξα την καραμέλα πάνω από το βούτυρο στο τηγάνι και ανακάτεψα να λιώσει.
Έπλυνα τα μήλα, τα ξεφλούδισα, έβγαλα τα κουκούτσια και τα έκοψα σε μισοφέγγαρα μέτριου πάχους, τα οποία τα έβαλα κυκλικά
(για να γίνει ένα λουλούδι) πάνω από την καραμέλα βουτύρου.
Πασπαλίζω με 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη.

Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη να γίνει αφράτη κρέμα.
Στη συνέχεια ανακατεύοντας αλλά τώρα με ξύλινη κουτάλα έριξα τμηματικά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.
Έριξα αυτό το μείγμα πάνω από τα μήλα και ισοπέδωσα.
Έψησα το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά περίπου.
Ελέγχω με ένα ξυλάκι.
Γυρίζουμε αμέσως την έτοιμη ψημένη ζύμη, ακόμα ζεστή, σε κατάλληλο ταψί.
Πρέπει να γυρίσει αμέσως, γιατί αν ψηθεί σε ενα κανονικό(μη αντικολιτικο) ταψί, η καραμέλα θα σκληρύνει και δεν θα μπορείτε να την ξεκολλήσετε.

Δεν έχω αυτό το πρόβλημα γιατί το ταψί έχει αντικολλητικό πάτο και ξεκολλάει τέλεια.
Ακόμα, μένει λίγη καραμέλα στο ταψί, οπότε ρίχνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού νερό και το επιστρέφουμε στο φούρνο να βράσει και να ξεφλουδίσει
την υπόλοιπη καραμέλα, πρόσθεσα και 3 κουταλιές της σούπας Baileys
Με αυτό το σιρόπι ποτίζουμε το κέικ.
Γίνεται απίστευτα νόστιμο και ζουμερό πάντα 👌👌😋😋

H Συνταγή είναι της Цветомира Пенкова

Προηγούμενο άρθροΚέικ με μία κρέμα που κόβει την ανάσα η γεύση της
Επόμενο άρθροΑτομικά Ρολάκια με Ελβετικό Παντεσπάνι