Κεκάκια με σοκολάτα και μπανάνα.

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας ένα πολύ νόστιμο κεκάκι.
Παρασκευάζεται εύκολα και φαίνεται εντυπωσιακό. Το κέικ αποδεικνύεται εξαιρετικά αφράτο. Πουτίγκα σοκολάτας και μπανάνες, ένας επιτυχημένος συνδυασμός, που συμπληρώνεται από τη γεύση της ντελικάτης κρέμας.

Υλικά για 20 κέικ.

Αυγά – 3, μια πρέζα αλάτι
Ζάχαρη – 120 g, ζάχαρη άχνη – 10 g
Γάλα – 120 ml
Σπορέλαιο – 120 ml
Αλεσμένα καρύδια – 80 g
Αλεύρι – 200 g
Μπέικιν πάουντερ – 12 g

Η κρέμα μπορεί επίσης να βράσει ζαχαρουχο γάλα περ. – 150 γρ., ή βραστή κρέμα, όπως η δική μου:

Σκόνη σοκολάτας ανθος αραβοσίτου – 1 συσκευασία (40 γρ.)
Ζάχαρη – περίπου. 50 γρ
Γάλα – 400 ml
Μπορείτε να προσθέσετε βούτυρο – 30-50 g

Επιπροσθέτως:
Γάλα – 30-40 ml (για μούλιασμα)
Μπανάνα – 1
250 ml Κρέμα γάλακτος 30-35%
και ζάχαρη άχνη για γεύση.

Προετοιμασία: ταψί μεγέθους 30*40 εκ.

Αλατίζουμε τα αυγά και αρχίζουμε να χτυπάμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι, τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς, το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε κάθε φορά (μπορούμε να ανακατεύουμε τη ζύμη με μίξερ ή σπάτουλα)
Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Ισιώνουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Το αφήνω να κρυώσει και κόβω κύκλους (η διάμετρος του καλουπιού μου είναι
6,5 εκ.). Βγαίνουν 20 κύκλοι. Τρίψτε την υπόλοιπη ζύμη σε ψίχουλα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας ή ένα μπλέντερ).

Κρέμα:
Προσθέστε ζάχαρη και λίγο γάλα στην σκονη ανθος αραβοσίτου. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα και βάλτε τη φωτιά. Μαγειρέψτε μέχρι να πήξει. (μπορείτε να προσθέσετε 30-50 g φυτικού ελαίου).
Μουσκεύουμε τους κύκλους μας με γάλα και απλώνουμε στον καθένα ένα ζεστή ακόμα πουτίγκα (αν η πουτίγκα είναι χωρίς βούτυρο καλύτερα να την απλώνουμε όσο είναι ακόμα ζεστή και ρευστή).
Αλλά αν προσθέσετε λίγο βουτυρο, δεν χρειάζεται να το κάνετε αυτό. Προσωπικά δεν ήθελα να προσθέσω βούτυρο αυτή τη φορά.

Υπάρχει μια πιο εύκολη επιλογή: αντί για κρέμα αλείψτε την με βρασμένο ζαχαρουχο γάλα. Καθαρίζουμε τη μπανάνα, την κόβουμε σε κύκλους και την απλώνουμε στην κρέμα για κάθε κέικ (μία φέτα ανά κέικ). Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τη μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής (ή απλή) και την απλώνουμε σε κάθε κέικ.
Παίρνουμε ένα κέικ και το πασπαλίζουμε με ψίχουλα από την υπόλοιπη ζύμη.
Πλάθουμε ελαφρά τη ζύμη με τα δάχτυλά μας και πασπαλίζουμε περισσότερο μέχρι να καλυφθεί η κρέμα με ψίχουλα. Το ίδιο κάνουμε και με άλλα κέικ.

Καλή όρεξη.

Η Συνταγή είναι της Erika Oszuszki

Προηγούμενο άρθροΡολό μοσχαρίσιο με πουρέ σε σάλτσα ντομάτας.
Επόμενο άρθροΤούρτα Αμυγδάλου…άλλη μια υπέροχη τούρτα‼️ Γευστική,αφράτη,εύκολη