Συστατικά

1,3 kgr κιμά κοτόπουλο κοτόπουλο μαζι και το δέρμα
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 1/4 κουταλάκι κύμινο
3/4 κουταλιάς κόλιανδρο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο για το βούρτσισμα της σχάρας

Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε τον κιμά, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι.
Τώρα έρχεται το πιο σημαντικό μέρος – μείξη του μείγματος κεμπαπ. Πρέπει να το αναμίξετε για όχι λιγότερο από 10 – 15 λεπτά.
Αυτό θα βοηθήσει το κρέας να κολλήσει καλύτερα σε ένα σουβλάκι και να μην καταρρεύσει. Αφού κάνετε την ανάμειξη, το κρέας θα πρέπει να είναι κολλώδες σαν ζύμη.
Πάρτε μία χούφτα από το μείγμα κρέατος στο ένα χέρι και πετάξτε το πίσω στο μπολ. Πρέπει να εφαρμόσετε μια μικρή δύναμη εδώ.

Επαναλάβετε αυτό το βήμα για το υπόλοιπο μείγμα κρέατος για περίπου 20 φορές. Μην ανησυχείτε, δεν είναι δύσκολο!
Καλύψτε το μπολ με μια πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε το σε ένα ψυγείο για 2 ώρες ή για μια νύχτα.
Ανάψτε τη σχάρα ή προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Εάν πρόκειται να ψήσετε τα κεμπάπ, βουρτσίστε την σχάρας με λίγο λάδι.
30 με 60 λεπτά προτού βάλετε τα κεμπάπ στα καλαμάκια, σας συνιστώ να τα μουσκέψετε στο νερό. Αυτό θα τους κρατήσει από το κάψιμο στη σχάρα.
Τοποθετήστε τα κεμπάπ στα καλαμακια
Βγάλτε το μπολ με το μείγμα από το ψυγείο. Πάρτε περίπου 1/2 φλιτζάνι μείγμα κρέατος και τυλίξτε το γύρω από ένα σουβλάκι.
Μπορείτε να έχετε είτε ένα μακρύ κεμπάπ (σε αυτή την περίπτωση προτείνω να χρησιμοποιήσετε περίπου 3/4 -1 φλιτζάνια κρέατος ανά 1 σουβλάκι).
Ή μπορείτε να κάνετε ό, τι έκανα και εγώ και να έχετε 2 μικρά 1/2 φλυτζάνια κεμπάπ σε ένα σουβλάκι.


Συμβουλές
Εάν χρησιμοποιείτε μια υπαίθρια ψησταριά, πρέπει να ψήσετε το κεμπάπ για 4-5 λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να είναι ωραίο και ξεροψημένο.
Αν μαγειρεύετε στο φούρνο, τοποθετήστε τα σουβλάκια σε ένα ταψί στρωμμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά γυρίζοντας μία φορά.

Σερβίρετε αμέσως!

Προηγούμενο άρθροΜανταλένες λεμονιού
Επόμενο άρθροΠανεύκολο Κέικ Μπανάνα Σοκολάτα