Κοτόπουλο με μανιτάρια και κολοκυθάκια στο φούρνο

Το Κοτόπουλο με μανιτάρια και κολοκυθάκια είναι για όλους εμάς που είμαστε λάτρεις του κοτόπουλου, μια συνταγή πεντανόστιμη, πανεύκολη, γρήγορη και με λίγες παραπάνω  θερμίδες!
Συστατικά 🛒

500g Κοτόπουλο χωρίς κόκαλα κομμένο σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς
300g μανιτάρια σε φέτες
1 μεγάλο κολοκυθάκι, κομμένο σε φέτες και στη μέση
2 κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
1 κουτακι 170g (3/4 φλιτζανιού) κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι γάλα
2 μεγάλα αυγά
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
1/2 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο θυμάρι
Καρύκευμα κοτόπουλου
100g τεμαχισμένη μοτσαρέλα
2 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι
Αλάτι και πιπέρι

Μέθοδος

Μείγμα αυγών
Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά και στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το θυμάρι και αλατοπιπερώστε.
Ανακατέψτε και στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά.

Κοτόπουλο και ψήσιμο
Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο με το καρύκευμα κοτόπουλου, αλάτι και πιπέρι.
Ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και ροδίζετε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές.
Αφαιρέστε το από το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε τα μανιτάρια και τα κολοκυθάκια και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα κολοκυθάκια.
Αφαιρέστε από το τηγάνι, στραγγίστε καλά τα λαχανικά και μεταφέρετε τα σε ένα πυρεξ (αφήστε όμως στην άκρη μερικά μανιτάρια και
κολοκυθάκια για πάνω).

Στραγγίξτε το κοτόπουλο από τα υγρά του και τοποθετήστε το πάνω από τα μανιτάρια και τα κολοκυθάκια στο πυρεξ.
Σκορπίστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα κομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια από πάνω και προσθέστε από πάνω τα μανιτάρια και τα κολοκυθάκια
που έχετε κρατήσει στην άκρη.
Περιχύστε το μείγμα αυγών. Τοποθετήστε από πάνω τριμμένη μοτσαρέλα, επιπλέον αποξηραμένο θυμάρι και αλεσμένο πιπέρι.
Ψήστε στο φούρνο 190C για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα στην κορυφή.
Απολαύστε το!

Η Συνταγή είναι απο την Lolly’s Kitchen

Προηγούμενο άρθροΦανταστική μακαρονάδα με χοιρινό και πολύχρωμες πιπεριές!!….
Επόμενο άρθροΛαχταριστά Σουδάκια αφρός: πώς να φτιάξετε σουδάκια με κρέμα