Κεφτέδες με Λαχανικά στο φούρνο

Yλικά

Για κεφτεδάκια:

750 γρ.κιμά
1 αυγό
1 κρεμμύδι
1-2 σκελίδες σκόρδου
5 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
50 ml μπύρα
Φρέσκος μαϊντανός
Αλάτι
Κύμινο
Μαύρο πιπέρι
Πάπρικα
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Λαχανικά:
2 κόκκινες και 2 πράσινες πιπεριές
1 κολοκύθι
1 μελιτζάνα
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 ντομάτα
2-3 σκελίδες σκόρδου
2-3 πατάτες μέτριες
Αλάτι, μαύρο και άσπρο πιπέρι
2-3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας

Σάλτσα ντομάτας:
2-3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
30 γρ. βούτυρο
400 ml νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό και τα ρίχνουμε στον κιμά.
Προσθέτουμε το αυγό, το πιπέρι, την πάπρικα, το κύμινο, τη φρυγανιά και ζυμώνουμε τον κιμά πολύ καλά να ενωθούν όλα τα υλικά μας.
Ρίχνουμε την μπίρα σε αυτό το σημείο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα λαχανικά.
Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και στη συνέχεια καθαρίζουμε και κόβουμε και τις πατάτες σε κομμάτια κύβους.


Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε και τη σάλτσα σόγιας τα ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε τα μπαχαρικά να αρωματίσουν τα λαχανικά μας.

Ρίχνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μας μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.


Λαδώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ και ρίχνουμε μέσα τα κομμένα λαχανικά μας στη συνέχεια βάζουμε και τα κεφτεδάκια φροντίζοντας να τα καλύψουμε με τα λαχανικά .


Καλύπτουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 50 περίπου λεπτά.

Σ ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο προσθέτουμε τις 2 κουταλιές πελτέ

ανακατεύουμε να λιώσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό.
Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά.
Βγάζουμε το πυρέξ από το φούρνο και περιχύνουμε το φαγητό μας κουταλιά-κουταλιά με τη σάλτσα της ντομάτας.


Καλύπτουμε πάλι με το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 με 40 λεπτά.
Ελέγχουμε τις πατάτες και τα καρότα αν έχουν μαλακώσει κι αν δεν έχουν μαλακώσει αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Ένα πολύ νόστιμο γεμάτο χρώματα και αρώματα φαγητό!!!!!
Φτιάξτε το και θα σας αποζημιώσει!!!!!!

Καλή επιτυχία

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΤηγανητή μελιτζάνα ψημένη με σάλτσα ντομάτας, παρμεζάνα και μοτσαρέλα.
Επόμενο άρθροΡολό με Μπέικον…το φτιάχνω συχνά αρέσει πολυ