Συνταγή για σνίτσελ κιμά με Πατάτες Ρουστίκ

Υλικά

κιμά – 1 κιλό.
ψωμί – 3 φέτες (εμποτισμένο)
κρεμμύδι – 1 κεφαλή (τριμμένη)
αυγό – 1 τεμ.
αλάτι για γεύση
μαύρο πιπέρι για γεύση
1 κγ ριγανη
1 κγ πάπρικα

Για το πανάρισμα
αλεύρι
αυγά
τριμμένη φρυγανιά

Για τις Πατάτες Ρουστικ
50 ml. λάδι τηγανίσματος
2 κουταλιές της σούπας. αλεύρι καλαμποκιού ή ψίχουλα
1 κουτ πιπέρι
1 κουτ αλατι
1 κουτ πάπρικα
1 κιλό πατάτες

Εκτέλεση

Προσθέστε το μουσκεμένο ψωμί, ένα αυγό, τριμμένο κρεμμύδι και μπαχαρικά στον κιμά.
Ζυμώστε και ανακατέψτε όλα τα συστατικά. Διαμορφώστε τα σνίτσελ και παναρετέ τα στο αλεύρι, αυγά και ψίχουλα.
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι. Βουτήξτε τα παναρισμένα σνίτσελ σε χτυπημένα αυγά και τηγανίστε μέχρι να να πάρει η κρουστα απ εξω ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.

Πατάτες Ρουστικ

Πλύνετε και βράστε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό χωρίς να τις ξεφλουδίσετε.
Όταν κρυώσει, τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ με καπάκι, μαζί με μπαχαρικά και αλεύρι. Ανακινήστε καλά το μπολ έτσι ώστε τα μπαχαρικά να κολλήσουν στις πατάτες. Στη συνέχεια τηγανίζουμε σε λάδι μέχρι να ροδίσουν.


(Προαιρετικά, τα μπαχαρικά μπορεί να είναι διαφορετικά – μπορούμε να προσθέσουμε σκόρδο, τυρί ή ζεστό κόκκινο πιπέρι. Μπορούμε να τα προετοιμάσουμε με φρέσκες και καταψυγμένες πατάτες).

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια με κολοκυθάκια και μαγιά
Επόμενο άρθροΓεμιστές Ψητές πιπεριές φούρνου…με αντζούγιες