Κιμαδοπατατόπιτα

Υλικά

500 γρ φύλλα πίτας
500 γρ κιμά
500 γρ πατάτες
3 κ.σ. λάδι
αλάτι
μαύρο πιπέρι

Για απο πάνω:
3 αυγά
100 γρ γιαούρτι
100 ml. λάδι
200 ​​ml. ανθρακούχο νερό
λίγο αλάτι

Παρασκευή:

Σε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Προσθέτουμε τον κιμά και τον τηγανίζουμε. Προσθέστε χύμα τριμμένες πατάτες και μπαχαρικά κατά βούληση.
Ανακατεύουμε αρκετά ώστε να ενωθούν τα προϊόντα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε ένα ταψί 25-35 εκ. στρώνουμε δύο κρούστες με χαρτί, λαδώνοντας μεταξύ τους με πολύ λίγο λάδι.

Σε κάθε δεύτερο φύλλο βάζουμε τη γέμιση, με κιμά και πατάτες.
Έτσι χρησιμοποιείτε όλα τα προϊόντα. Κόβουμε την πίτα στα κομμάτια που θέλουμε και ρίχνουμε ένα μείγμα από αυγά, λάδι, γιαούρτι, σόδα και αλάτι.
Αφήνουμε την πίτα για περίπου 15 λεπτά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Καλή Απόλαυση.

ΠΗΓΗ: privanya.blogspot.com

 

Προηγούμενο άρθροΣυνδυάζουμε την σοκολάτα με τη φρεσκάδα των σύκων…
Επόμενο άρθροΝτοματοκαγιανάς….είναι το φαγητό καλοκαιριού