ΚΙΧΙΑ(Τυρόπιτες) Κοζάνης

Υλικά

1 κιλο αλευρι για πιτες+για αλευρωμα φυλλων,
2 νεροποτηρα νερο χλιαρο,
4 κ.σ.ελαιολαδο,
4 κ.σ.ξυδι,
1 κ.γλ μαγια,
1 κ.γ γεματο αλατι,
ελαιολαδο για αλλειμα φυλλων,
500 γρ τριμμενη φετα!!!

Εκτέλεση:

Βαζουμε στην λεκανη το αλευρι-το λαδι-το ξυδι-την μαγια-το αλατι και ριχνουμε σιγα σιγα το νερο και αρχιναμε να ζυμωνουμε!Σκεπαζουμε την ζυμη για 1 ωρα!Στην συνεχεια κοβουμε την ζυμη 8 ισα κομματια!Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες!!!!Ανοιγουμε ολες τις μπαλιτσες σε μικρα φυλλαρακια !!!Και αρχιναμε:Βαζουμε στο πρωτο φυλλαρακι ελαιολαδο 1 κ.σ κλεινουμε με δευτερο φυλλαρακι!!!Παιρνουμε τον πλαστη και αλευρωνοντας διαρκως ανοιγουμε ενα μεγαλο φυλλο!!!!

Το λαδωνουμε!Βαζουμε στην ακρη φετα και το ρολαρουμε 3 φορες!Το κοβουμε και βαζουμε ξανα φετα και φτιαχνουμε ιδιο και ξανα το ιδιο ωσπου να τελειωσει το φυλλο!Τα στριφογυρναμε τα βαζουμε στην λαδοκολα στο ταψι!!!!!Οταν τελειωσουμε με ολα ριχνουμε στο καθενα πανω του 2 κ.σ.ελαιολαδο!!!Τα βαζουμε να ψηθουν στους 200 β.προθ αντιστασεις μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινησουν καλα!Εμενα μου πηραν 40 λεπτα!!!!!!!

H Συνταγή είναι της κας Tzeni Tsanaktsidou

Προηγούμενο άρθροΣυνταγή σάλτσας σαλάτας, με μουστάρδα και μέλι…πάει κάθε σαλάτα σε άλλο επίπεδο.
Επόμενο άρθροΓλυκόξινα Κρεμμύδια με βαλσάμικο.