Κολοκυθάκια τριμμένα με αυγά και τυρί σε ένα τηγάνι.

Υλικά

2 μέτρια κολοκυθάκια,
2 αυγά,
150 γραμμάρια τριμμένο τυρί,
άνηθο,
σκόνη σκόρδου και μαύρο πιπέρι.
λάδι
λίγο βούτυρο
300 τριμμένο κίτρινο τυρί
Ρίγανη.

Εκτέλεση

Για σήμερα, κολοκυθάκια τριμμένα με αυγά και τυρί σε ένα τηγάνι.
Τρίβω τα κολοκυθάκια, τα αλατίζω και τα αφήνω να στραγγίξουν. Έσφιξα καλά και πρόσθεσα αυγά, 200 γρ τριμμένο τυρί, άνηθο, σκόνη σκόρδου και μαύρο πιπέρι. Ρίχνω το μείγμα σε ζεσταμένο τηγάνι με λάδι και λίγο βουτυρο.
Πίεσα καλά στον πάτο, σκεπασμένο με καπάκι, μείωσα τη φωτιά και μαγείρεψα για περίπου 20 λεπτά.
Το γύρισα με τη βοήθεια ενός πιάτου, πρόσθεσα λάδι στο τηγάνι, ξαναέβαλα τα κολοκυθάκια και το σκέπασα ξανά με ένα καπάκι. Προς το τέλος του ψησίματος πασπάλισα με λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί και ρίγανη.

Καλή απόλαυση σε όλους.

Προηγούμενο άρθροΕκμέκ Κανταίφι (Κρέμα και σαντιγί με σιρόπι)…βήμα βήμα
Επόμενο άρθροΤηγανίτες με ψωμί του τοστ