Συστατικά

1 κούπα χουρμάδες περίπου 12
2/3 φλιτζάνι αλεύρι καρύδας
½ φλιτζάνι κακάο χωρίς ζάχαρη
½ φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
3 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Μια πρέζα αλάτι
1/3 φλιτζάνι σκόνη κακάου για ρολό

Οδηγίες
Προσθέστε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να σχηματίστει
ένα πηχτό μείγμα που κράταει σχήμα όταν πιέζεται ελαφρώς.

Προσθέστε λίγο νερό
(όχι περισσότερο από 3 κουταλιές της σούπας) εάν το μείγμα είναι πολύ στεγνό.
Αφήστε το να κρυώσει στο ψυγείο για 15 λεπτά.

 

Πάρτε μια κουταλιά της σούπας για να χωρίσετε το μείγμα σε μπάλες και να τα πλαστε με τα χέρια σας.
Αναμυγνείετε κάθε μπάλα σε σκόνη κακάου μέχρι να ειναι ομοιόμορφα επικαλυμμένα.
Καλή Απόλαυση!

Μικρά μυστικά
Αν το μείγμα είναι πολύ ξηρό, προσθέστε λίγο νερό (ξεκινήστε με μια κουταλιά της σούπας
και ανεβείτε στις 3).
Αποθηκεύστε τις μπάλες σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 2 εβδομάδες.

Παραλλαγές συνταγής
Αντικαταστήστε τους χουρμάδες με ξηρά σύκα ή σταφίδες

Προηγούμενο άρθροΚεκάκια με ταχίνι, αμύγδαλο και μέλι
Επόμενο άρθροΟ Σιμιγδαλένιος Χαλβάς της Μαμάς