Κορνεδάκια με κρέμα και σαντιγί

Υλικά :

κρέμα 
Γαλα φρεσκο 250 ml
Κρεμα γαλακτος 250 ml
Ζαχαρη 80 γρ.
Βανιλια 1 καψουλακι
Αβγα 1 ολοκληρο
Αβγα 3 κροκους
Κορν φλαουρ κοσκινισμενο 20 γρ.
Αλευρι κοσκινισμενο 20 γρ.
Αλατι 1 πρεζα

2 φύλλα σφολιάτας
2-3 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση : 

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180β. 
Ετοιμάζουμε τα κορνέ μας. 
Κόβουμε την μακριά πλευρά κάθε σφολιάτας σε λωρίδες πάχους 4εκ. 
Βουτυρώνουμε τους κώνους (φόρμακια κορνέ) και τυλίγουμε σε κάθε κώνο απο μία λωρίδα σφολιάτας. Το τύλιγμα το ξεκινάμε απο την μύτη του κώνου και ανεβαίνουμε προς τα πάνω φροντίζοντας στην κάθε στροφή να καλύπτουμε μέρος του προηγούμενου κομματιού ώστε να μην αφήσουμε κενά. 
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τοποθετούμε σε ταψάκι που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. 
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο, μέχρι τα κορνέ να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα.
Αφήνουμε να κρυώσουν. 

Ετοιμάζουμε την κρέμα. 
Βαζουμε σε κατσαρολιτσα το γαλα με την κρεμα γαλακτος να ζεσταθουν.
Σε μπολ χτυπαμε τα αβγα με το αλατι,την ζαχαρη.
Στην συνεχεια προσθετουμε το κορν φλαουρ με το αλευρι και συνεχιζουμε το χτυπημα.
Παιρνουμε το ζεστο γαλα με την κρεμα γαλακτος και τα προσθετουμε σιγα σιγα στο μιγμα αβγων χτυπωντας τα συνεχως.
Στην συνεχεια αδειαζουμε ολο το μιγμα παλι μεσα στην κατσαρολιτσα.
Την τοποθετουμε παλι στην φωτια και ανακατευουμε συνεχως.
Μεχρι να δουμε οτι η κρεμα μας εχει δεσει.
Την αδειαζουμε σε μεταλλικο μπολ να κρυωσει πολυ πιο ευκολα,και καλυπτουµε ακουµπωντας επανω στην επιφανεια της µεµβρανη για να μην πιασει κρουστα.

Ετοιμάζουμε την σαντιγύ. 
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στο μπωλ του μίξερ και χτυπάμε αρχίζοντας με χαμηλή ταχύτητα και αυξάνοντας σταδιακά μέχρι να αφρατέψει .
Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει και το μίγμα να κάνει κορυφές.
Για να γεμίσουμε τα σφολιατένια κορνέ μας, βάζουμε σε σακούλες κορνέ την κρέμα και την σαντιγύ και γεμίζουμε πρώτα με την κρέμα και προσθέτουμε την σαντιγύ. 
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΕκλέρ με κρέμα
Επόμενο άρθροΝόστιμα κεφτεδάκια με λευκή σάλτσα