ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ με μελιτζάνα

Υλικά:

● Μελιτζάνα — 1 τεμ.
● Στήθος κοτόπουλου – 250 γρ
● Ντομάτα – 1-2 τεμ.
● Σκληρό κιτιρινο τυρί – 60 γρ
● Αλάτι – για γεύση
● Πιπέρι – για γεύση
● Μυρωδικά – για γεύση

Μαγείρεμα:

1. Ετοιμάστε όλα τα απαραίτητα υλικά. Ξεπλύνετε τα λαχανικά σε κρύο νερό.
2. Κόβουμε τη μελιτζάνα κατά μήκος σε λεπτά πιάτα.
3. Επίσης κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε λεπτές φετες, μπορείτε να τις χτυπήσετε ελαφρά, αφού τα πασπαλίσετε με αλάτι και πιπέρι.

4. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε φυτικό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
5. Βάλτε τις τηγανητές μελιτζάνες στον πάτο του πυρεξ, πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, άνηθο ή φρέσκα κρεμμυδάκια από πάνω.
Μπορείτε επίσης να λιωτε και μια σκελίδα σκόρδο.
6. Βάζουμε από πάνω το στήθος κοτόπουλου, δεν χρειάζεται τηγανητό, θα ψηθεί απευθείας στο φούρνο.
7. Βάζουμε ξανά τη τηγανητή μελιτζάνα στην επόμενη στρώση και πασπαλίζουμε με μυρωδικά.
8. Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτούς κύκλους και τις βάζουμε πάνω στη μελιτζάνα.
Στείλτε το ταψί στο φούρνο (θερμοκρασία – 180 ° C) και ψήστε για περίπου 25 λεπτά.

9. Μετά από αυτό, βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο, πασπαλίζουμε το πιάτο με μπόλικο τριμμένο τυρί στον χοντρό τρίφτη και το
στέλνουμε ξανά στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά.
10. Μόλις λιώσει καλά το τυρί και πάρει χρωμα ελαφρά, μπορούμε να το βγάλουμε από το φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και μετά σερβίρουμε.

Προηγούμενο άρθροΤριμμένη πατατόπιτα με τυρί και σκόρδο
Επόμενο άρθροΑραβικη Πίτα σφολιάτας…Είμαι σίγουρος ότι θα γράψετε αυτή τη συνταγή