Κουλουράκια Πορτοκαλιού

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
¾ φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά + 1 αυγό για επάλειψη
1 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού μπραντυ
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
4 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν

ΟΔΗΓΙΕΣ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώστε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και αφήστε το στην άκρη.
Χτυπήστε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν, περίπου 3 λεπτά, στο μπολ ενός μιξερ. Προσθέστε 2 αυγά, χυμό πορτοκάλι, κονιάκ, βανίλια και ξύσμα και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν σωστά, ξύνοντας τις πλευρές όπως πρέπει.
Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε αλευρι και μπεικιν. Προσθέστε το μείγμα αλεύρου στο μείγμα βουτύρου, ένα φλιτζάνι κάθε φορά, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα, περίπου 1 λεπτό, μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
Πάρτε μια κουταλιά της σούπας ζύμη και πλαθετε σε ένα μακρύ σχήμα σαν σχοινί, διπλώστε στη μέση και στρίψτε. (Μπορείτε να τα κάνετε ότι σχήμα θέλετε)
Τοποθετήστε τα κουλουράκια στο προετοιμασμένο ταψί.
Μόλις φτιάξετε όλα τα κουλουράκια χτυπήστε το αυγό σε ένα μικρό μπολ και ελαφρώς βουρτσίστε από πάνω.  Ψήνετε 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Αποθηκεύστε τα κουλουράκια σε ένα αεροστεγές δοχείο.

Καλά Απόλαυση με τον καφέ σας

Προηγούμενο άρθροΤούρτα νουγκατίνα
Επόμενο άρθροCheesecake λεμονιού με ζελέ μελιού