Κρέμα Πορτοκάλι

Υλικά

125 g μαργαρίνης ή βούτυρο
1 ποτήρι αλεύρι
1 λίτρο γάλα
Δύο δάχτυλα λιγότερη ζάχαρη από 1 φλιτζάνι
1 πακέτο βανίλιας

Για κρέμα πορτοκάλι

2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Μόλις γίνει σαν βρεγμένη άμμος προσθέτουμε το γάλα την ζάχαρη και ανακατεύουμε να πήξει η κρέμα.

Προσθέτουμε την βανίλια και χτυπάμε με ένα μπλέντερ χειρός να γίνει η κρεμα βελούδινη.

Απλώνουμε την κρέμα στην βάση ενός πυρέξ και την βάζουμε στο ψυγείο.

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι, ζάχαρη και το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Χτυπάμε και εδώ με το μπλεντερ χειρός να γινει εντελώς λείο.


Βγάζουμε την κρεμα απο το ψυγείο και απλώνουμε επάνω την κρέμα πορτοκάλι και την απλώνουμε.


Βγάζουμε πάλι το γλυκό μας στο ψυγείο για 1-2 ωρες να σφιξει. Βγάζουμε και σερβίρουμε

Ετοιμοοοοοοοοοοοοο

 

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια με σταφίδα και καρύδι.
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακοί Λαχανοντολμάδες Βήμα Βήμα