Σουδάκια με κρέμα και σαντιγί

Συστατικά:

για τα σουδάκια
250 ml αυγών 4-5 αυγά
250 ml νερού
125 ml λαδιού
150 g αλεύρι (απλό, μαλακό)
μια πρέζα αλάτι
3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη

για γέμιση
1 λίτρο γάλα
250 γρ ζάχαρη
3 σακουλάκια ζάχαρη βανίλιας
1 αυγό
5 κρόκους αυγών
150 γρ κορν φλαουρ
125 γρ βούτυρο

Για σαντιγί
250 ml κρέμας γάλακτος
λίγη ζάχαρη άχνη για να πασπαλίσουμε

Διαδικασία:

1. Αρχικά ετοιμάστε τη γέμιση. Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε ελαφρά πέντε κρόκους και ένα ολόκληρο αυγό με ένα σύρμα σε ένα μεγαλο μπολ, προσθέτουμε 100 ml γάλα και ανακατεύουμε. Ανακατέψτε 150 g κορν φλαουρ, ανακατεύοντας απαλά με ένα σύρμα, για να πάρετε ένα μείγμα χωρίς σβώλους.

Βράζουμε τα υπόλοιπα 900 ml γάλακτος σε μια άλλη κατσαρόλα με ζάχαρη και ζάχαρη βανίλιας και όταν βράσει, ρίχνουμε ξαφνικά ζεστό γάλα στην πρώτη κατσαρόλα, στην οποία έχουμε χτυπήσει τα αυγά και να πήξει.
Το μείγμα πιθανότατα θα αρχίσει να συρρικνώνεται αμέσως, οπότε θα πρέπει να ανακατευετε έντονα ή να ανακαυτευεται με μίξερ στο σβηστό ματι για άλλα δύο ή τρία λεπτά μέχρι να πήξει ομοιόμορφα. Εάν το μείγμα δεν αρχίσει να συμπιέζεται αμέσως μετά την έκχυση με το ζεστό γάλα, επιστρέψτε τα όλο μαζι σε χαμηλή φωτιά και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει το πηζει και στη συνέχεια για άλλα δύο ή τρία λεπτά, ανακατεύοντας έντονα ή ανακατεύοντας με ένα μίξερ. Καλύψτε την επιφάνεια της γέμισης με πλαστική μεμβράνη για να αποφύγετε την κρούστα και αφήστε την να κρυώσει εντελώς.

2. Ετοιμάστε τη ζύμη. Σπάστε τα αυγά σε ένα φλιτζάνι μέτρησης για έχετε ακριβώς 250 ml αυγών +-20 ml.

3. Ρίξτε νερό στη κατσαρόλα, προσθέστε λάδι, αλάτι και ζάχαρη και βράστε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σε έναν μπλενερ βασης για να πάρουμε μια παχιά και λεία ζύμη. Αφήστε τη ζύμη να κρυώσει για ένα ή δύο λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε τα αυγά 2-3 φορές, ρίχνοντας από το δοχείο μέτρησης και ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Μπορεί να αναμιχθεί με επεξεργαστή τροφίμων ή μίξερ, δεν έχει σημασία. Το μείγμα θα είναι παχύ,
κολλώδες και λαμπερό.

4. Ανάψτε το φούρνο στους 200 ° C. Σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, βγάλτε κομμάτια ζύμης με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή πιέζοντας τη ζύμη από μια σακούλα ντρέσινγκ (ζαχαροπλαστικής).
Τα κομμάτια ζύμης πρέπει να έχουν το μέγεθος ενός μικρού βερίκοκου, διαμέτρου 5 cm, υπάρχουν ακριβώς 20 από αυτά σε ένα μεγάλο ταψί. Χαμηλώστε τις προεξέχουσες άκρες της ζύμης πιέζοντάς τες ελαφρά με ένα υγρό δάχτυλο ή ένα υγρό κουτάλι, για να μην καούν. Τα σουδάκια ψήνονται στους 200 ° C για περίπου 35-40 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο. Μην ανοίγετε το φούρνο κατά το ψήσιμο.

5. Για την γέμιση. Αρχικά, ανακατέψτε το μείγμα με ένα μίξερ, που έχει κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου (είναι εντάξει ακόμα κι αν το μείγμα είναι λίγο χλιαρό) και, στη συνέχεια, προσθέστε το μαλακωμένο βούτυρο και ανακατέψτε μαζί με ένα μίξερ για να έχετε ένα βελούδινο λείο και λαμπερό γέμισμα.

6. Κόψτε τα κρύα σουδάκια στη μέση, γεμίστε με κίτρινη κρέμα με τη βοήθεια μιας σακούλας και μια επέκταση σε σχήμα αστεριού βάλτε μια στρώση σαντιγής (χτυπηστε κρέμα γάλακτος με ζαχαρη) πάνω από τη γέμιση, επίσης μέσα από μια τσάντα ζαχαροπλαστικής με επέκταση σε σχήμα αστεριού.
Καλύψτε με το πάνω μισό σουδάκι. Πασπαλίστε τη σκόνη ζάχαρη. Φυλάξτε τα στο ψυγείο, σκεπασμένα.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΥγρό κέικ μπανάνας με σοκολάτα
Επόμενο άρθροΠατάτες φούρνου και κεφτεδάκια τηγανητά…όταν θες σίγουρη γεύση