Υλικά

Μισό κιλό κρέας μοσχάρι, μαλακό για βραστό (σπάλα, ελιά, ποντίκι,  rib eye)
Δύο κουταλιές σούπας κριθαράκι ψιλό
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
3 καρότα, 3 κλωνάρια σέλινο
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1 κουταλιά σάλτσα ντομάτας ή μια κομμένη ντομάτα (προαιρετικά)
1/2 φλυτζάνι κατεψυγμένο αρακά
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Κόψτε το κρέας σε κομμάτια, αλατίστε το λίγο και βάλτε το σε χύτρα να βράσει
Ψιλοκόψτε όλα τα λαχανικά
Σε βαθύ τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο, σωτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα λαχανικά για 3-4 λεπτά να πάρουν αρώματα
Προσθέστε το λευκό κρασί, αλάτι και πιπέρι
Αν βάλετε σάλτσα ντομάτα ή ντομάτα στη σούπα σας, ρίξτε μέσα στο τηγάνι και σωτάρετε

Σε κατσαρόλα βάλτε το κρέας, το ζωμό που άφησε, τα σωταρισμένα λαχανικά
Προσθέστε το κριθαράκι
Αφήστε τη σούπα σας να σιγοβράσει για άλλα 15 λεπτά -Ετοιμη!
Γαρνίρετε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια με τσίπουρο και σουσάμι από την Ήπειρο
Επόμενο άρθροΜπουγατσάκια με κρέμα (εύκολη συνταγή)