Κρεμίτα με σφολιάτα

Κρεμίτα με σφολιάτα: Εύκολο γρήγορο γλυκάκι βγάζει αρκετά κομμάτια.Μπορείτε να κάνετε την κρέμα και την σαντιγύ από την προηγούμενη μέρα .

Συστατικά

1 συσκευασία κατεψυγμένη σφολιάτα

Κρέμα:
1,5 λίτρο πλήρες γάλα
300 γρ ζάχαρη
8 γεμάτες κουταλιές αλεύρι
6 κρόκοι αυγών
Μαρεγκα από 6 ασπράδια αυγών
2 ζάχαρες βανίλιας
0,5 λ κρέμα σαντιγί
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Παρασκευή

1. Απλώνουμε τη ζύμη σφολιάτας και ανοίγουμε κάθε κρούστα λίγο μεγαλύτερη από το ταψί, τρυπάμε με ένα πιρούνι και ψήνουμε.

Βράζουμε 1 λίτρο γάλα.
Ανακατεύουμε τους κρόκους των αυγών, τα 150 γρ ζάχαρη, τη βανίλια, το αλεύρι και 0,5 λίτρο γάλα. (Προσθέτω περισσότερη ζάχαρη βανίλιας και μειώνω την κανονική ζάχαρη) και μπορείτε να προσθέσετε άρωμα βανίλιας αντί για ζάχαρη βανίλιας.

Ρίξτε το μείγμα στο βρασμένο γάλα και συνεχίστε το μαγείρεμα σε μπεν μαρι (συνήθως βυθίζω μια ψηλή, βαθιά κατσαρόλα σε μια ρηχή που γεμίζω με
νερό).
Μαγειρέψτε ανακατεύοντας απαλά, στην αρχή με το μίξερ, και μετά αρκεί να ανακατέψετε λίγο – μέχρι να πήξει η κρέμα
(συνήθως περίπου 10-15 λεπτά). Ελέγχουμε το πάχος της κρέμας ρίχνοντας λίγη πάνω στο πιατάκι, και αν δεν ρεει όταν το γείρετε – είναι έτοιμη.

Στη συνέχεια, χτυπάμε τα ασπράδια με την προσθήκη λίγου αλατιού σε σφιχτές κορυφές, προσθέτουμε το δεύτερο μισό της ζάχαρης και ανακατεύουμε
λίγο ακόμα μέχρι να γίνουν σφιχτές κορυφές. Στη συνέχεια ανακατέψτε το απαλά με το χέρι στο ζεστό μείγμα κρόκων αυγού.
Τώρα προσθέστε εάν θέλετε τριμμένη φλούδα λεμονιού στην κρέμα – για ένα αξέχαστο άρωμα – δοκιμάστε οπωσδήποτε αυτό!

2. Σε βαθύ ταψί (περίπου 24 x 30) βάζω μια ψημένη σφολιατα, σκεπάζω με κρέμα, αφήνω να κρυωσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. (Ρίχνω λίγο ρούμι πριν την χτυπήσω.) Απλώνω τη σαντιγί πάνω στην κρυωμένη κρέμα και σκεπάζω με τη δεύτερη
ζύμη. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Η Συνταγή είναι από το coolinarika

Προηγούμενο άρθροΜεθυσμένα με λουκούμι και ινδοκάρυδο
Επόμενο άρθροΚέικ με Λεμόνι