Κέικ Kinde Bueno 

Υλικά

για το παντεσπανι:

6 ασπράδια αυγών
6 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά λάδι
2 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές τριμενη φρυγανιά
Μισή συσκευασία μπέικιν πάουντερ
200 g αλατισμένα φουντούκια
250 g Nutella

για την κρέμα:
500 ml γάλακτος
6 κρόκους
1 φακελάκι πουτίγκα βανίλιας γιώτης
3 κουταλιές αλεύρι
100 γραμμάρια σοκολάτας
150 g βούτυρο
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη

Άλλα απαραίτητα συστατικά:
360 g απλά μπισκότα
300 ml χλιαρό γάλα
200 ml υγρή κρέμα γάλακτος
Μισό φακελάκι σαντιγί σκονη
100 γραμμάρια σοκολάτας

Εκτέλεση:

Για το παντεσπανι, χτυπήστε το ασπράδι αυγού μαζί με τη ζάχαρη. Συμπεριλάβετε το λάδι και το αλεύρι αναμεμιγμένα με μπέικιν πάουντερ και φρυγανιά, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα.
Μεταφέρετε τη σύνθεση σε ταψί επενδεδυμένο με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά.

Σε ένα στεγνό τηγάνι, τηγανίζετε τα ψιλοκομμένα φουντούκια λίγο. Αφού ψηθεί, απλώστε στο πάνω μέρος με ένα στρώμα Nutella πάνω στο οποίο πασπαλίζουμε τα φουντούκια.

Τοποθετήστε ένα στρώμα μπισκότων πάνω από το στρώμα Nutella και φουντούκια. Πασπαλίστε το στρώμα των μπισκότων με χλιαρό γάλα για να μαλακώσει.

Για την κρέμα, χτυπήστε τη σκόνη πουτίγκας με το αλεύρι και τους κρόκους, μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε 100 ml γάλακτος, χτυπάμε συνεχώς. Βάλτε 400 ml γάλα στη φωτιά και όταν αρχίσει να βράζει, προσθέστε το μείγμα πουτίγκας και αλευριού.

Ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να πήξει και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Ξεχωριστά, χτυπήστε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και μετά προσθέστε την πουτίγκα, κουτάλι με κουτάλι.
Χωρίστε την κρέμα που λαμβάνεται έτσι στα δύο. Ανακατέψτε ένα μέρος με τη λιωμένη σοκολάτα.
Απλώστε την απλή κρέμα πάνω στο στρώμα των μπισκότων στο ταψί. Τοποθετήστε ένα άλλο στρώμα μπισκότων, πασπαλίστε με ζεστό γάλα και απλώστε ομοιόμορφα την κρέμα σοκολάτας.
Χτυπάμε την υγρή κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγή και μετά απλώνουμε την κρέμα πάνω από την κρέμα σοκολάτας.

Διακοσμήστε με τριμμένη σοκολάτα και ψύξτε το κέικ για μερικές ώρες.

Απολαύστε με γευστικά! Καλή όρεξη!

 

Προηγούμενο άρθροΚέικ με τρυφερό παντεσπάνι κακάου και κρέμα – Αρωματική και νόστιμη συνταγή
Επόμενο άρθροΤάρτα Σφολιάτας με Κιμά