Κρεμίτα σε Σφολιάτα

Υλικα

2 φύλλα σφολιάτας, η ζύμη ψήνεται στους 180c για περίπου 5 λεπτά
2 lτ γάλα
7 αυγά (7 κρόκοι βράζουν 7 ασπράδια αυγών)
110gr ζάχαρη
4 ζάχαρη βανίλιας
250 g κορν φλαουρ
100 γραμμάρια αλεύρι
Αχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Βαζουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας σε ένα ταψι στρωμένο με χαρτί ψησίματος και το τρυπάμε παντού με ενα πιρούνι (αυτό το φύλλο θα είναι και η βάση του γλυκού).


Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο και το κόβουμε με ένα μαχαίρι ή την ρόδα κοπής πίτσας σε τετράγωνα.


Ψήνουμε τις 2 ζύμες στους 180c για περίπου 5 λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 λίτρο γάλα, βανίλιες, ζάχαρη(κρατάμε 4-5 κγ ζαχαρη), κορν φλαουρ, αλεύρι, αυγα και χτυπάμε με το μιξερ χειρός.
και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε σε μέτρια φωτιά το υπόλοιπο γάλα και το ανακατεύουμε γρήγορα με ένα σύρμα χειρός και προσθέτουμε το υγρό μείγμα που έχουμε αφήσει στην άκρη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε  μία πηχτή κρέμα

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα ρίχνοντας την υπόλοιπη ζάχαρη.
Ρίχνουμε μέσα στην μαρέγκα κουταλιά κουταλιά την κρέμα

 

και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.


Αδειάζουμε και στρώνουμε την κρέμα πάνω απο την σφολιάτα και απο απο πάνω καλύπτουμε με τα σφολιατίνια.


Τέλος πασπαλίζουμε με αχνη ζαχαρη

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΗ βασιλόπιτα της γιαγιάς μου
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο Φρικασέ με μαρούλια