Κρεμώδης κοτόπιτα

Υλικά

για τη ζύμη της πίτας
2 φλιτζάνια αλεύρι σιταριού
2 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι λάδι
3 μεγάλα αυγά
1 κουτί κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
100 γρ τριμμένη παρμεζάνα

1η γέμιση
1 μεγάλο στήθος κοτόπουλου (500 γρ.) μαγειρεμένο με νερό, αλάτι και μπαχαρικά και ψιλοκομμένο
1 κουτάκι καλαμπόκι
1 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδι ψιλοκομμένο
10 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας (μπορεί να είναι και σάλτσα)
αλάτι
Μαύρο πιπέρι

2η γέμιση
1 φλιτζάνι 200 ​​γρ τυρί κρέμα
1 κουτί κρέμα γάλακτος
μια πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι για γεύση
μαύρο πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

Ετοιμάστε πρώτα τη γέμιση 1

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά
ελέγξτε αν το αλάτι είναι καλό και, αν χρειάζεται, ρυθμίστε το αλάτι. Αφήστε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε τη 2η γέμιση
Η δεύτερη γέμιση είναι απλά ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα κρατάμε.

Προετοιμασία ζύμης

Για τη ζύμη, τοποθετείτε πρώτα τα υγρά υλικά (γάλα, λάδι, αυγά, κρέμα γάλακτος) στο μπλέντερ.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε την παρμεζάνα και το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί πολύ η ζύμη.
Στη συνέχεια, προσθέστε το μπεικιν και δώστε της μόνο έναν χτυπημα ή ανακατέψτε με ένα κουτάλι.
Ανάβουμε το φούρνο σε μέση θερμοκρασία 180ºC και προθερμαίνουμε

Όλα έτοιμα, αφήνουμε όλα τα υλικά έτοιμα και αλείφουμε ένα ταψί ή πυρίμαχο με βούτυρο και αλεύρι.
Συναρμολογήστε την πίτα σας ξεκινώντας από τη μισή ζύμη. Απλώστε την στην βάση του πυρεξ. Στη συνέχεια απλώνουμε όλη τη γέμιση κοτόπουλου. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το απλώνουμε καλά και τέλος την υπόλοιπη ζύμη και πασπαλιζουμε με ριγανη.
Ψήστε μέχρι να ροδίσουν (περίπου 40 λεπτά, αλλά αυτό μπορεί να διαφέρει για λιγότερο ή περισσότερο) και σερβίρετε αμέσως!

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: receitatodahora.com.br

Προηγούμενο άρθροΣπανακοτυρόπιτα….δοκιμάστε την και θα σας αρέσει πόσο τραγανη είναι
Επόμενο άρθροΑφράτο ρεβανί με κρέμα λεμόνι 🍋