Κριθαράκι με ντομάτες, ελιές και παρμεζάνα

Υλικά

500 γρ. κριθαράκι
4 ντομάτες μεσαίου μεγέθους
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 σκελίδα σκόρδο
2 γρ. θυμάρι
Μισό κουτάλι της σούπας πελτέ ντομάτας
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
80 γρ. ελιές
200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Κόβουμε τις ντομάτες σε καρέ μεσαίου μεγέθους και το κρεμμύδι σε ψιλές φέτες. Σπάμε το σκόρδο και βάζουμε σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας. Το αφήνουμε να τσιγαριστεί λίγο και προσθέτουμε την ντομάτα. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και μετά αφήνουμε την σάλτσα για 20 λεπτά σιγά-σιγά να μαγειρευτεί.

Μόλις είναι έτοιμη, παίρνουμε μια κατσαρόλα, βάζουμε το κριθαράκι, το σοτάρουμε λίγο και το σβήνουμε με τη σάλτσα ντομάτας.
Προσθέτουμε σιγά σιγά ζωμό από κοτόπουλο ή λαχανικών.
Την τελευταία στιγμή βάζουμε την την ελιά και ριχνουμε την παρμεζάνα

Καλή σας όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΠατάτες στο φουρνο με ζαμπον και τυρι…μια γρήγορη ιδέα για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο
Επόμενο άρθροΚουνουπιδόκεφτέδες…δεν θα το πιστεύετε πόσο νόστιμοι είναι