Γλυκό ψυγείου Κρέμα Καραμέλα

Υλικά

125 g μαργαρίνης ή βούτυρο
1 ποτήρι αλεύρι
1 λίτρο γάλα
Δύο δάχτυλα λιγότερη ζάχαρη από 1 ποτήρι
1 πακέτο βανίλιας

Για τη σάλτσα καραμέλας
1 ποτήρι νερό
1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ
Μισό ποτήρι ζάχαρη
Μισό ποτήρι νερό

Για διακόσμηση
Φουντούκια, καρύδια

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε μετά το αλεύρι και
ανακατεύουμε 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το γάλα , την ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει σε μία κρέμα.
Προσθέτουμε την βανίλια και χτυπάμε με ένα μπλεντερ χειρός.

Αδειάζουμε την κρέμα μέσα σε ένα πυρέξ και την απλώνουμε. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει

Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και μία κουταλιά κορνφλάουρ και ανακατεύουμε και
αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε την ζάχαρη να λιώσει σε καραμέλα και προσθέτουμε μισο ποτήρι νερό μέχρι να πάρουμε μια υγρή καραμέλα.


Μετα προσθέτουμε και το διαλυμένο στο νερό κορν φλαουρ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει
μία πηχτεί καραμέλα

Αδειαζουμε την καραμέλα πάνω από την κρεμα

και την απλώνουμε βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρουμε

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΠαϊδάκια στο φούρνο…πολίτικη συνταγή
Επόμενο άρθροΜελοψωμάκια με κανέλα και καρύδι…υπέροχο σνακ