Κότσι με πατάτες σε γάστρα

Υλικά

1 μεγάλο χοιρινό κότσι
1 κιλό πατάτες
2 μεγάλα κεφάλια παλιά κρεμμύδια
1 κεφαλή σκόρδο
5 μανιτάρια
2 μεγάλα κλαδάκια δεντρολίβανο
1 κουτ κύμινο
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
3 φύλλα δάφνης
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 ποτήρι κόκκινο κρασί (το δικό μου ήταν ένα τριαντάφυλλο)
150 ml. νερό
10 κόκκους μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε το στέλεχος, το βάζουμε σε ένα φαρδύ τηγάνι και το τηγανίζουμε καλά από όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε με κύμινο, μέλι και περισσότερο αλάτι.

Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε τες σε κομμάτια.
Τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα καρότα καθαρίζονται και κόβονται σε μεγάλα κομμάτια.
Βάλτε όλα τα λαχανικά σε μια κατάλληλη πήλινη γάστρα.
Ρίχνουμε το νερό στο τηγάνι στο οποίο τηγανίζουμε το κότσι. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Όλα τα υπολείμματα στο τηγάνι πρέπει να διαλυθούν σε νερό και στη συνέχεια να χυθούν πάνω στα λαχανικά. Τοποθετήστε το κρέας στη μέση. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά και ρίχνουμε από πάνω το κρασί.

Το πήλινο δοχείο τοποθετείται σε κρύο φούρνο. Η φούρνος μπαίνει στους 250C για περίπου 40 λεπτά. Στη συνέχεια, ο φούρνος μειώνεται στους 220C και το ψήσιμο συνεχίζεται για άλλες 2 ώρες. Με την πάροδο του χρόνου, το κρέας ελέγχεται. Αν έχει αρχίσει να διαχωρίζεται από το κόκκαλο, τότε είναι έτοιμο, αν δεν το εοιστρέφετε στο φούρνο, μπορείτε να προσθέσετε λίγο περισσότερο νερό αν χρειαστεί.
Μόλις είναι έτοιμο, το κρέας αφήνεται για 30 λεπτά στην κατσαρόλα να ξεκουραστεί και να κρυώσει.
Αυτή η ποσότητα είναι αρκετή για 3-4 πεινασμένους και αξίζει πραγματικά να περιμένετε. Σερβίρεται με μαρούλι και ένα ποτήρι κρασί.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΗ πιο απλή Μεσογειακή Σαλάτα…The simplest Mediterranean Salad
Επόμενο άρθροΚρουασανάκια με λουκούμι